4 rešitve za razpokane ustnice

V hladnejšem delu leta naše ustnice potrebujejo posebno nego, še posebej, če jih pogosto rade obarvamo z ličili. Razpokane ustnice so vsako zimo zame prava nočna mora. Se pa s spodnjimi ukrepi pridno trudim, da letos ne bo tako. Zaenkrat moram reči, da mi gre kar dobro, čeprav najhujši mraz še ni nastopil.

Piling za ustnice

domač piling za ustnice

jaz že imam svojo tedensko zalogo 🙂

Brez kakšnega omembe vrednega napora lahko piling za ustnice izdelaš kar doma. In to iz sestavin, ki jih imaš zagotovo v kuhinji – iz medu, sladkorja in olivnega olja. Če boš piling hranila na primernem mestu, ga lahko pripraviš še za nekajkrat vnaprej. Pripravljenega daj v sterilno škatlico. Sladkor bo odstranil odmrlo kožo s tvojih ustnic, olivno olje bo dalo tvojim ustnicam vlago in jih nahranilo. Prav tako velja tudi za med, ki pa bo vlago v tvojih ustnicah tudi uspešno zadrževal. Da bo piling še bolj “fin” mu lahko dodaš še malo cimeta. Piling za ustnice je mogoče tudi kupiti v nekaterih spletnih trgovinah in bolje založenih drogerijah.

Mazila za ustnice

balzam za ustnice

meni najljubša balzama

Uporabljaj kvalitetna in hranljiva mazila za ustnice. Namaži se večkrat na dan – zjutraj, zvečer, preden greš ven na hladen zrak ter preden naneseš šminko, lahko pa tudi čez njo, če boš uporabljala balzam za ustnice za »na prst«. Meni najljubša sta Labello Lip Butter in alojin balzam Dvorca Trebnik.

Maska za ustnice

Čeprav manj znana rešitev, a vendar, na trgu je prisotna. Naročiš si jo lahko tukaj. Domačo pa lahko pripraviš na enak način kot piling, le brez sladkorja in jo pustiš delovati čez noč. Namesto olivnega lahko uporabiš tudi kokosovo olje.

Pomagaj si z zobno ščetko

Kroženje in rahlo ščetkanje bo v tvojih ustnicah, kot tudi piling spodbudilo cirkulacijo, tako bodo te na izgled rahlo bolj polne. Ta masaža pa bo odstranila tudi odmrlo kožo. Priporočljivo je, da za masažo ustnic in ščetkanje zob uporabljaš različni ščetki.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+