4 temeljne smernice, ki jih moraš poznati, če želiš ohraniti mladostnen videz kože

Si vedela, da se koža začne gubati že po 25 letu starosti? Ja, prav si prebrala! Pri nekaterih celo že prej. V tej starosti bo tvoji koži začelo primanjkovati naravne elastičnosti, kar pomeni, da bodo na tvojem obrazu začele nastajati prve gubice, na izgled kot nekakšne majhne in na prvi pogled komaj opazne razpoke, ki bodo vedno globje.

Mladosten videz kože boš lahko ohraniš veliko dlje, če se boš redno držala spodnjih nasvetov. Če boš za kožo začela skrbeti že dovolj zgodaj, si boš nekega dne lahko hvaležna. Zapomni si draga moja! Ko bodo gube že globje, jih nobena krema ne bo – kot obljubljajo v reklamah odpravila čez noč, niti v enem tednu.

Zaščita pred  soncem

Škodljivi žarki naj bi bili eden glavnih vzrokov za nastanek gub in pigmentih madežev. Le-ti pa niso prisotni samo ob lepem sočnem vremenu, ampak vsak dan (skozi cel dan), četudi sonca niti ni videti. Zloveščim žarkom pa se vendarle ne moremo vedno skriti, še posebej, če rade športamo zunaj. Zato se sama vedno zaščitim z dnevnimi kremami, ki vsebujejo zaščitni faktor. Ob vzponih v gore ali pa ob plavanju na morju, pa rajši uporabim kar +50 zaščitno kremo in nadenem sončna očala, saj je koža okrog oči najtanjša in se začne gubati najhitreje. Namernemo sončenje pa rajši kar odmisli.  Zagorela koža tako ali tako že zdavnaj ni več »in«, saj se v zadnjem času poudarja predvsem zdrav slog življenja.

Piling

Piling bo tvojo kožo obnovil, saj boš z njim odstranila odmrle celice, zaradi česar bo tvoja koža spet gladka in bolj sijoča. Z drgnjenjem ne pretiravaj, da ne poškoduješ povrhnjice. Jaz imam najrajši take s čisto drobnimi zrnci, saj jih lahko uporabljam vsak dan in tako vzdržujem zdravo ravnovesje v koži. Pripraviš si ga lahko tudi sama, tako, da sladkor, mleto kavo,.. ipd. zmešaš z raznimi olji (jojobinim, olivnim,..)ali pa kar čistilnim mlekom.

Krema

Kremo je potrebno vtreti vsaj zjutraj in zvečer, oziroma po potrebi. Privošči si tako, ki bo za tvojo kožo primerna in je ne bo dražila. Naravne (kolikor so pač že naravne) kreme niso nujno najboljša izbira. Tudi naravni izvlečki so lahko agresivni do tvoje kože, še posebej, če si na kakšnega posebej občutljiva. Če imaš suho kožo, še ne pomeni, da ti bo ustrezala vsaka krema za suho kožo, pa četudi boš zanjo odštela več 10 evrov. Zato se lahko zgodi, da boš zapravila pravo malo bogastvo preden boš našla zase primerno kremo. Priporočam ti, da se poslužuješ testerjev, ki jih brezplačno prejmeš v lekarnah in drugih specializiranih trgovinah. Kar pogumno povprašaj po njih!

Voda in hrana

zivila za kozo

avokado vsebuje vitamine C in E ter antioksidante, paradižnik pa antioksidant, imenovan “likopen”

Na dan popij zadostno količino vode, da  se tvoja koža ne bo izsušila. Predvsem suha koža se namreč stara najhitreje. Uživaj pa tako hrano s katero boš v svojo telo vnesla dovolj vitaminov, kot so B, C pa tudi E. Če boš uživala nezdrava, predelana in nehranljiva živila, se bo njihov vpliv sčasoma na tvoji koži po vsej verjetnosti tudi pokazal. Tvojo kožo bodo polepšale borovnice, citrusi, ribe, avokado, rdeča paprika, chia semena,…

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+