5 mojih novih ukrepov za dom brez odpadkov

V zadnjem času, je vedno več mogoče videti in prebrati o varovanju našega okolja ter izogibanju odpadkov (še posebej tistih, težko razgradljivih). In s tem da je ravnanje v tej smeri postalo že nekakšen trend. In prav je tako – naj bodo trendi pametni in koristni, ne pa same neumnosti.

Tudi jaz se ravnam v tej smeri

K “razstrupljanju” našega planeta lahko pripomore čisto vsak posameznik. Tudi ti.

To seveda ne pomeni, da moraš iz danes na jutri preskočiti na zero waste. Začneš lahko z malenkostmi, ki bi bile znatne, če bi jih upoštevali vsi.

Tudi kupiti je možno vedno več izdelkov, ki preprečujejo kopičenje nepotrebnih smeti. Z nekaterimi lahko celo prihranimo.

Moji novi ukrepi

Precej sem jih uvedla v kopalnici in v kuhinji. Pa poglejmo najprej kaj se je spremenilo v kopalnici.

Bambusova nega

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija za dom brez odpadkov

Iz leve proti desni: bambusov potovalni etui za zobno ščetko, bambusov glavnik ter mavrična zobna ščetka 😍

Pa pojdimo še v kuhinjo, oziroma k hrani.

Eko vrečke

Naj najprej predstavim vrečki za večkratno uporabo. Mrežasta je namenjena sadju in zelenjavi. Tista druga vrečka pa hranjenju žit, moke,.. Zelo prav prideta tudi med nakupovanjem, da nam ni treba jemati tistih plastičnih.

Žlivica

Nadaljujemo z žlivico – žlico in vilico v enem. Ta bo meni še posebej prišla prav na potovanjih, namesto plastičnega pribora. Imam namreč vedno isti problem – na daljših potovanjih si zaželim kakšnega lončka jogurta ali pa konzerve ribic, a slej, ko prej ugotovim, da mi za uživanje manjka pribor.

Slamce za večkratno uporabo

.. In, kot zadnje predstavljam še mavrične slamice za večkratno uporabo. Te so prava paša za oči, saj ob stiku s svetlobo spreminjajo barvo.

Vse te izdelke ter še mnogo drugih, je možno kupiti v naravni in ekološki spletni trgovini Herbas, tudi kozmetike ni za spregledati. Tudi to sem pred kratkim že preizkusila.

Da boš na tekočem, kolikor se le da, pa spremljaj njihovo stran na FB-ju.

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+