100% masla z EKO oznako

Sredi tedna sem se zvečer odpravila ven. Z namenom, da peljem mojo kužiko na sprehod. Pa se pripelje mimo kolega. Se ustavi in reče, da ima nekaj zame. Sprva sem ga le začudeno pogledala. Potem sem se pa spomnila, da to mora biti Aleksova pošiljka, ki jo je predal najinemu skupnemu prijatelju. Yes! Končno!

mandlji in arašidi

Mandljevo ali arašidovo?

V zadnjem času postajam vedno večja ljubiteljica arašidovega masla, katerega najraje pojem kar z banano. Za zajtrk.

Kupila pa sem že toliko lončkov, da že vem, da vsa arašidova masla niso enako dobra. In najbrž tudi enako kvalitetna ne.

Še dobro, da mi je Aleks poslal veliko “kanglco” 100% EKO arašidovega masla.

100% arašidovo maslo

A to še ni bilo vse. Poleg tega sem dobila tudi mandljevega, ki ga do sedaj še nisem poskusila. Zato sem tudi pri tem komaj čakala, da grem v napad.

100% mandljevo maslo

Je podobne teksturo, kot arašidovo. Tudi okusa se mi zdita malce sorodna. Le da ima mandljevo malo bolj blag okus od arašidovega. Drugače pa st itak oba TOP 😋.

Arašidovo in mandljevo maslo se lahko uporabljata samostojno, oziroma nepredelano, kot namaz (še posebej v kombinaciji z marmelado ali medom), kot dodatek k sadju ali pa, kot ena od sestavin pri peki ali kuhanju. Povsod paše. K sladkim in slanim dobrotam. Hladnim in toplim.

Omeniti pa velja še, da vsebujeta veliko zdravih beljakovin in maščob. Ter malo ogljikovih hidratov. Tako, da sta v normalnih količinah zelo zdrava. Še posebej pa sta priporočljiva za športnike.

Aleksova znamka deluje pod imenom Arašidi.si, kjer lahko izbiraš med tremi odličnimi in kakovostnimi namazi. Vesel bo tudi, če ga boš spremljala na Instagramu.

Če boste pridni pa vas v nadaljnem morda presenetim še s kakšnim receptom 😉.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+