Malo pozno objavljam, saj so tile nastali že za Miklavža. A nič zato, ker jih lahko še enkrat spečemo?
In ker se v decembru že tako več poje – še posebej sladkega, sem se odločila, da bom pripravila take malo bolj zdrave piškotke ?
Za povrh sem se pa odločila še, da bom pripravila dve sorti le-teh, ker sem imela toliko sestavin.
Razpokančki z belo čokolado in suhim jagodičevjem
Za pripavo rabiš:
- 60g kokosovega masla
- 60g SugarSweet(naravnega in brezkaloričnega nadomestka sladkorja)
- pol jajca
- 50g ovsene moke (zmletih ovsenih kosmičev)
- Pol vrečke pecilnega praška
- 30g NaturVibe Slim fit moke (100% konjak moka)
- 70g bele Cavalier čokolade brez dodanega sladkorja
- 70g suhega jagodičevja brez dodanega sladkorja
Sestavine dobro premešaj.
Razpokančki s temno čokolado in lešniki
Za pripravo rabiš:
- 60g arašidovega masla
- 60g SugarSweet(naravnega in brezkaloričnega nadomestka sladkorja)
- eno jajce in pol
- 50g ovsene moke (mletih ovsenih kosmičev)
- 3 žlice mleka
- 30g Natur Vibe Slim fit moke (100% konjak moka)
- pol vrečke pecilnega praška
- žlica kakava v prahu
- 100g čokoladnih Cavalier kapljic (85%) – brez dodanega sladkorja
- 70g lešnikov
Sestavine dobro premešaj.
*masa za razpokančke s temno čokolado pride nekoliko bolj suha, kot tista za razpokančke z belo. Verjetno tudi zaradi arašidovega masla. Če se ti bo zdela presuha, oziroma, če kroglic ne bo mogoče oblikovati, ji dodaj še malo mleka, lahko tudi jajce.
Kateri bodo tebi ljubši? 🙂
Premešani masi nato oblikuj v kroglice in jih postavi na pekač (za vsake razpokančke posebej sem uporabila po en klasičen pekač).
Pečico ogrej na 180°C. Vanjo porini pekača in peci približno 20 minut.
Temni razpokančki se priležejo s kakavom..
… svetli pa ob skodelici čaja
Meni so razpokančki najboljši čez kakšen dan ali dva, ko se jim rahlo spremeni tekstura?
Veliko in še več zdravih sestavin, ki so mi omogočile peko, najdete v spletni trgovini sladko.si ?