Bogati razpokančki s Cavalier čokolado

Malo pozno objavljam, saj so tile nastali že za Miklavža. A nič zato, ker jih lahko še enkrat spečemo?

In ker se v decembru že tako več poje – še posebej sladkega, sem se odločila, da bom pripravila take malo bolj zdrave piškotke ?

Sestavine za razpokančke

Za povrh sem se pa odločila še, da bom pripravila dve sorti le-teh, ker sem imela toliko sestavin.

Razpokančki z belo čokolado in suhim jagodičevjem

Za pripavo rabiš:

Sestavine dobro premešaj.

Razpokančki s temno čokolado in lešniki

Za pripravo rabiš:

Sestavine dobro premešaj.

*masa za razpokančke s temno čokolado pride nekoliko bolj suha, kot tista za razpokančke z belo. Verjetno tudi zaradi arašidovega masla. Če se ti bo zdela presuha, oziroma, če kroglic ne bo mogoče oblikovati, ji dodaj še malo mleka, lahko tudi jajce.

Dve vrsti mase

Kateri bodo tebi ljubši? 🙂

Premešani masi nato oblikuj v kroglice in jih postavi na pekač (za vsake razpokančke posebej sem uporabila po en klasičen pekač).

Pečico ogrej na 180°C. Vanjo porini pekača in peci približno 20 minut.

Razpokančki s temno čokolado

Temni razpokančki se priležejo s kakavom..

Svetli razpokančki

… svetli pa ob skodelici čaja

Meni so razpokančki najboljši čez kakšen dan ali dva, ko se jim rahlo spremeni tekstura?

Veliko in še več zdravih sestavin, ki so mi omogočile peko, najdete v spletni trgovini sladko.si ?

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+