Brez dlake na jeziku – resnica o menstrualni skodelici

Ko sem prvič videla menstrualno skodelico na trgu, sem si mislila: “o fuj, kaj za vraga je to??”.

In še do nedavnega sem imela kar precejšen odpor do te, saj sem bila še vedno prepričana, da je ne bi preizkusila.

A moje mnenje se je spremenilo, ko sem pod objavo o njej naletela na presenetljivo veliko pozitivnih komentarjev.  Pomislila sem – pa že mora biti nekaj na tem.

Mooncup

..pa sem jo preizkusila tudi sama

Bila je odlična priložnost. Skodelica MOONCUP se je imela priložnost izkazati, kolikor se je le lahko, saj je bila moja menstruacija tokrat kar močna.  Ponavadi imam relativno šibko. Običajno en mali tampon zadostuje vsaj za par ur (tudi ob vrhuncu teh dni), tokrat pa ni zdržal niti eno uro. Večji tamponi pa se mi žal zdijo preveliki in so zame za uporabo skrajno neudobni.

Uporaba in učinkovitost

Saj ni res, pa je. Govorila bom tudi o svoji vagini ? če sem že tako v naslovu obljubila.

Kmalu, ko sem ugotovila, da se je moje mesečno perilo začelo,  sem se odpravila pod tuš.  Po tem pa sem začela z vstavljanjem skodelice.  Na začetku je to bilo zame malo neprijetno  in nekoliko boleče,  saj je moja rožca  (smeh), pomojem malo manjša od povprečne ? – a ne preveč, da bi imela velike težave pri spolnem odnosu ipd.

Ja, in tako sem se kljub temu, da sem izbrala manjšo velikost morala kar malo pomatrati.

Uporabljala sem jo kako uro in vse je bilo super . Potem pa sem se morala odpraviti po opravkih in sem jo spet ponovno nadomestila s tamponom, saj še nisem bila popolnoma prepričana v njeno delovanje. In jasno – bilo bi skrajno neprijetno, če bi se med mojimi opravki zgodila kakšna nezgoda ?

Ko sem po slabi uri ugotovila, da tokrat tampon ne bo zadostoval, sem doma spet vstavila skodelico.  In ugotovila sem, da dejansko res zadostuje. V udobju doma sem jo namensko pustila delovati kar nekaj ur. Mimo ni pritekla niti kapljica.

Kaj pa udobje?

Med nošenjem je izredno udobna, saj je res ne čutiš.  Verjetno zaradi gladke površine in prilagajočega materiala, ki se primerno razporedi po stenah nožnice.

Menstrualna skodelica

Malo bolj neudobno mi je bilo še vedno vstavljanje, a ne toliko, da je nebi vsakič znova uporabila, saj se je res splačalo. Pri tem pa mislim, da sem bolj kriva sama, saj o negativnih izkušnjah o tem še nisem slišala.

Potrebno si je namreč tudi vzeti na znanje, da sem ena od onih punc, ki se pri ginekološkem pregledu kar muči. In potem posluša vprašanja, če so ti pregledi zame zelo travmatični  (kako močna beseda) ter kako bom sploh rodila.

In kljub temu jo bom še vedno uporabljala, ker sem z njo zadovoljna ? Če te zanima, si svojo lahko naročiš na tile povezavi ➡ http://www.brezskrbna.si/izdelek/mooncup-menstrualna-skodelica/

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+