Če ne veš, kaj si v življenju resnično želiš

Mogoče se tudi ti bližaš tridesetim pa še ne veš, kaj si v življenju sploh želiš. Ali pa niti nisi še v teh letih a se ti zdi, da bi se o določenih rečeh že morala odločiti, a ti do zdaj še nič ni jasno? Ko se pojavijo situacije, ko je dejansko treba med nečem izbirat, se pa zaradi tega počutiš, kot, da bi ti spodneslo tla pod nogami. Znano?

Tu govorim o življenjskih temah, kot je kariera, partnerstvo, hobiji, ki te osrečujejo. Ti pa še vedno ne veš kaj bi rada počela in s kom. Pri meni je tako, da sem glede takih odločitev precej pozna. Se mi zdi, da sem, če se primerjam z vrstnicami pri vsem nekoliko zakasnila. Mogoče je razlog v tem, da se vse do dvajsetega leta nisem zanimala za kaj dosti. V moji glavi je bilo takrat samo evforično čakanje na vikend, ko smo spet lahko popivali in se zabavali. Kako boš potemtakem resnično spoznal, kaj bi lahko v tebi vzbudilo zanimanje ter kaj ti dobro gre.

Tako se boš lažje orientirala

V zadnjem času pa ugotavljam, da je lažje vedeti, kaj si želiš, če preizkusiš čim več reči. Z vedno več stvarmi se v zadnjih letih ukvarjam tudi sama. Začne se pri hobijih, ki pa kasneje lahko postanejo tvoja služba. Za kar pa se seveda moraš ves čas nadgrajevati.

Kariera zame

Tudi druži se s čim več ljudmi, da boš ugotovila kakšne osebe želiš ob sebi na dolgi rok. Ne boj se, bodi odprta za odnose. Tako, boš tudi lažje spoznala kakšnega življenjskega partnerja si želiš in kaj v razmerju pričakuješ.

Sprejemaj povabila k takim in drugačnim dejavnostim. Tam boš lahko razvila nove odnose, ki ti bodo morda v prihodnosti lahko koristili.

Ne moreš reči, da ti določena stvar ne gre, če pa je še nisi preizkusila in je dodobra spoznala. Bojimo pa se malo tako ali tako vsi, ko gre za nekaj novega. Tako je v naši naravi. Odvisno je le, kako ta strah dojemaš. Kot odpor ali vznemirljiv izziv? Vsekakor poskusi s slednjim 😉.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+