Pretekli vikend sva preživela na istrski obali v Valamarju. A glej ga zlomka – ugotovila sva, da so se v bližini ravno začeli Dnevi tartufov. Natančneje v Livadah. Pol urice vožnje v notranjost. Trajali pa bodo vsak vikend, še v novembru.
Da se ti zacedijo sline
Tartufi so v zadnjem času vedno bolj popularni. In vedno več nas je tudi med navadnimi smrtniki, ki si sem pa tja privoščimo to gastronomsko čudo.
Če si odprta za različne okuse jih moraš poskusiti.
Nahajajo se v vedno več jedeh, tudi v sladkih variacijah. Midva sva poskusila tiramisu s tartufi in sladoled s tartufi. Žal sva te sladici tako hitro napadla, da nisem prej uspela posneti fotk. Sem pa zato pofotkala kaj drugega. Tale čips s tartufi je tudi bil zelo okusen.
Veliko reči je bilo možno brezplačno poskusiti, saj so imeli tudi degustacije. Jaz sem okušala salame, sire, tatufate ter celo kečap in majonezo s tartufi. Ne smem pa pozabiti niti na čokolado. Aja, pa vina tudi ni manjkalo.
Je pa res da je dogodek bil kar na nivoju, kar niti nisem pričakovala. Gre za malo večjo reč, kot so dnevi tartufov pri nas. Sem mislila da bo vse bolj potekalo n prostem a je bilo v šotoru, kjer so se okusom predajali tudi številni petičneži. Jaz pa sem meni nič, tebi nič, priletela v ekstra kratkih jeans hlačah in crop topu. UPS.
Tako, da sem degustacije kar se da hitro dala skozi, kasneje sva se pa odpravila še v par minut oddaljen Motovun, kjer tartufov kar mrgoli. Ko bi le kar tako rasli povsod.
Tartuf šopi so bili eden zraven drugega.
Pa restavracij z odličnimi jedmi tudi ni manjkalo.
Tudi nekaj lokalnih dobrot brez tartufov je bilo n voljo. . čeprav so le ti prevladovali.