Da bom ohranila zobe čimbolj zdrave

Zdrav in lep nasmeh je zelo pomemben. Ljudje lahko z njim izjemno vplivajo na sogovornika ali slušatelje, pa tudi na mimoidoče. Da ne govorim, kako pomemben je pri iskanju partnerja.

Sama z zobmi – hvala bogu, nimam težav. Ne, da bi se hvalila. A vendar lahko iskreno priznam, da sem na svoje zobe zelo ponosna. Zanje dobim tudi mnogo komplimentov 😊

Zdrav nasmeh

Aparata mi na srečo ni bilo  treba nikoli treba nositi. Pri mojih 27ih letih nimam še nobene plombice.

Imam pa čisto tretjo težavo

Ponoči z zobmi grozno “škripam” (drgnem), tolčem ter jih močno stiskam skupaj. Kar pa seveda lahko privede do poškodb.

Dolgo nisem vedela, da si pri tem lahko pomagam. Izdelati je mogoče “opornico”, ki se jo zlahka namesti na zobe. Ta pa stoji na njih celo noč, tako, kot je treba. Je tanka in zelo nemoteča. Praktično je neopazna.

Priporočam jo čisto vsakemu, ki rad poskrbi za svoje zobe. Še posebej tistim, ki – kot jaz, z njimi ponoči drgnejo. Pa tudi športnikom.

Naj povem še, da mi je moja bivša zobarica najprej priporočila boksarsko gumico, oziroma ščitnik za zobe. S tem sem tudi najprej poskusila, a z njim nikakor nisem mogla zaspati. Ščitnik je bil zelo moteč, saj je bil mnogo debelejši. Niti približno ni tako dobro stal na zobeh, kot moja nova opornica. V njem pa se je nabirala slina, kar se mi je pošteno gnusilo, tako, da v mojih ustih ni ostal niti 5 minut.

Tole pa je čisto druga zgodba. Žal mi je samo, da se za izdelavo opornice nisem odločila že prej. To je namreč še NAJMANJŠI STROŠEK, ki ga od zobarja lahko pričakuješ. Kako bi šele praznila žepe, če bi si že kaj odkrušila ali počila. Nekaj plomb pa tudi nebi bilo poceni.

ŽELIM TI SPOROČITI, da poskrbi za svoje zobe, preden se težave zares začnejo!

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+