Že danes z malimi koraki do velikih sprememb

In, ko rečem danes, res mislim tako. Saj se na nešteto načinov lahko lotimo takih kulskih ukrepov prav zdaj.

Gre pa za to, da svoj stil življenja prilagodimo načinu, pri katerem bomo kopičili čim manj odpadkov (predvsem plastike). Mali koraki lahko privedejo do velikih sprememb. Marsikaj šteje, tudi, če nisi ravno “zero waste” oseba.

Dobro tudi za nas

Dobro za nas, kot posameznike, oziroma potrošnike. In to na način, da hkrati, ko varujemo naše okolje, uporabljamo kakovostne izdelke.

Tule imamo dva primerka,

ki bosta izpolnila oba omenjena cilja pa čeprav sta si med seboj zelo različna in namenjena popolnoma drugačni uporabi.

Za osebno nego

To je naravna in organska krema za telo v aluminijasti embalaži, ki je primerna za normalno in suho kožo.

Je tudi srebrna dobitnica nagrade Free-from Skincare Awards 2017. Ta nagrada spodbuja proizvajalce kozmetičnih izdelkov k izogibanju sestavinam, ki so lahko povezane s kožnimi težavami in k reševanju okoljske problematike.

Okolju prijazna kozmetika

Seveda sem komaj čakala, da jo preizkusim, ker imam občutljiv in suh tip kože, ki potrebuje skrbno nego. Se mi je že zgodilo, da sem od kakšne kreme za telo imela stanje slabše, kot prej, zato se danes o izdelkih, ki jih na novo preizkušam rajši vnaprej malo pozanimam ?

Kremo bi pohvalila. Je skorajda nekoliko maslene a zelo lahke in hitro vpojne teksture. Njen vonj je zelo prijeten. Kožo pa je uporabi voljna in nahranjena.

Za čist dom..

pa uporabimo čistilo, ki ga odlikujejo same dobre lastnosti. Izdelano je na rastlinski osnovi, je biorazgradljivo, vegansko, je cruelty Free, ne vsebuje parabenov,..

Naravna čistila

In poleg zgoraj naštetih dejstev, sem tudi, kot uporabnica izkusila lastnosti, ki so mi zelo všeč:

  • Uporabim ga lahko kjerkoli od kuhinje do kopalnice, kar pomeni veliko manj šare s plastenkami raznoraznih čistil.
  • Ni agresivno, je pa učinkovito. Močna čistila se včasih kar malo bojim uporabljati, že zaradi morebitnih in neželenih stikov z mojo občutljivo kožo. Pa tudi v kuhinji se mi uporaba takih čistil včasih zdi kar malo zaskrbljujoča, da ne bi prišli v stik hrano (kar seveda ne pomeni, da lahko to čistilo uživamo).
  • Potem pa še praktična uporaba, saj tole malo dozico zmešamo s 750ml vodi v priročno razpršilko. Tudi na tak način se izognemo nepotrebnim odpadkom. Našo dozico lahko, ko čistila zmanjka, ponovno napolnimo z novim OceanSaverjem

OceanaSaver čistilo priporočam vsem, ki so jim omenjene lastnosti pomembne (in verjamem, da nas ni malo).

S takimi ukrepi, oziroma z uporabo okolju prijaznih izdelkov se sama pri sebi kar nekako bolje počutim. Ogromno takih raznolikih produktov boš našla v spletni trgovini Zemljica.si.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+