Dobra prebava tudi v dneh, ko se pregrešimo

Prazniki so za nami, česar sem po eni strani prav vesela. Nekaj dni zaporedoma sem se prehranjevala  precej nezdravo. To pa lahko posledično vpliva tudi na metabolizem. Dobra prebava pa je zelooo pomembna za dobro počutje. Že tako nam primanjkuje energije, kadar posegamo po nezdravem. Da pa potem še ven nebi šlo? Res nebi blo fajn.

Od srede do nedelje sem jedla tole

Že takoj v sredo sem se dodobra pregrešila. Praznovali smo rojstvo otroka skupaj z družinskimi picami in s preveliko količino alkohola, ki prav tako slabo vpliva na linijo.

V četrtek dopoldne smo se odpravili na vikend. Tu je klapa nosila sladkarije na mizo, kot po tekočem traku. Odločili pa so se, da bodo naslednji dan za vse pripravili pico (spet!), s katero sem si ponovno napolnila želodec.

V soboto smo na mizo dobili rižoto. Rižota s piščancem in zelenjavo res ni tako huda reč. A se običajno precej izogibam ogljikovim hidratom. Tako, da je vse tole povzročilo kar velik šok za moj organizem.

Kot, da to nebi bilo dovolj, je v nedeljo, ko smo se vrnili z vikenda sledila še ena pica. Tokrat je bila na vrsti najboljša picerija. Od začetka tedna smo namreč imeli rezervacijo za moj in sestričnin rojstni dan. V Veraceju.

Pica verace

V tem celem obdobju pa ne smem pozabiti niti na redno konzumiranje sladkarij, peciv, potic,.. Verjetno sem v teh parih dneh zaužila več ogljikovih hidratov, kot jih zaužijem v celem mesecu.

V takih dneh si pomagam tako, da ⤵️

  • Ob vseh teh težkih in težko prebavljivih jedeh uživam tudi zelenjavo. Največkrat solato ali pa namesto nje vloženo kislo repo, ki zelo dobro vpliva na metabolizem
  • Za večerjo pojem tisto, kar zagotavlja hitrejše kurjenje maščob tudi med spanjem. Na primer tuno.
  • Poskrbim, da popijem dovolj vode
  • Ne pozabim na gibanje. Ker smo praznike preživeli v hribovitem področju, sem si poleg druženja vzela čas za  vsaj 1-2 ure hoje na dan. Kljub burji in dežju. Tu so mi prišli prav najlepše športne kape in trakovi.
  • Sabo pa nisem pozabila vzeti niti Peach Booty Plan elastike za najboljše vaje za zadnjico.

Trak za vadbo

čaj za hujšanje

  • Po zajtrku se dan pozna, zato mora biti ta vedno prijazen metabolizmu. Res, da smo se velikokrat lotili odlične potice. Da pa se je ta lažje prebavila, sem zraven spila še velik lonček navadnega jogurta.
  • Tudi v nedeljo, ko sem že vnaprej vedela, da bomo za večerjo jedli pico, sem za kosilo pojedla le zelenjavno juhico.

Ob vseh teh ukrepih moja prebava ni bila nič slabša, kot takrat, kadar moj jedilnik sestavlja v večini sadje, zelenjava in pusto meso. In vsekakor manj sladkarij. Sem pa sigurno dobila kakšni dve kilci. Ti dve nadlogi pa bom “uničila” tekom tega tedna 💪

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+