Dolge in zdrave trepalnice: Kako sem jih okrepila jaz

Vse bi rade imele goste, dolge in zdrave trepalnice pa žal, kar tako, samo od sebe to pri večini ne gre ne gre. Še posebej, če vsakodnevno koristite maskaro.

Moje trepalnice so bile še pred slabim letom in vse do tedaj zelo “uboge”. Sem pa preizkusila nekaj ukrepov in sedaj vem, kateri so tisto, ki so najbolj pripomogli h krepitvi le-teh. Žal mi pa je, ker pred tem nisem posnele kake fotografije. Nisem si mislila, da  bom o tem pisala na blogu, saj z bloganjem takrat niti pričela nisem. Lahko rečem le, da so me včasih tiste “tazlobne” sošolke hecale, če si jih strižem. Saj so nekje vmes ne veki popolnoma manjkale ali pa so bile tako zelo kratke, ker so tudi stalno odpadale. Maskaro pa sem morala nanesti vsaj kakih petkrat, da so kolikor toliko uredu izgledale, še takrat je izgledalo, kot, da imam samo kakih 10, teh tako zaželjenih dlačic. Mislim, da to o takratnem stanju pove dovolj.

In kaj mi je pomagalo da danes nimam več takih težav?

Odpovem se maskari

Mislim, da ti bo koristilo, če se maskari odpoveš vsaj kakih 3x na teden. Če jo pa že redno uporabljaš pa poskrbi, da jo dodobra odstraniš preden greš spat. Ob pogosti uporabi pa ne bo odveč niti kakšen od spodnjih nasvetov.

Serum

Kakšno leto nazaj sem v preizkus brezplačno dobila serum. Stanje se je res kar hitro in opazno izboljšalo. Ta serum sem uporabljala čez poletje in  hkrati moram poudarit tudi, da se čez poletje zelo redko naličim. In tako mislim, da mi je koristilo oboje – redna uporaba seruma in izogib ličenju.

Po poletju, ko sem se spet začela ličiti pogosteje pa so moje trepalnice spet izpadale. Ni pa bilo tako hudo, kot prej. Govorim pa o temle serumu

Ricinusovo olje

Ricinusovo olje sem naročila lani ob začetku jeseni. Takoj sem začela z redno uporabo, tako, da sem ga na veke in trepalnice nanašala zjutraj in zvečer.Olje mojih oči ni razdražilo. Tudi tu se je izboljšava hitro opazila. A, vendar so mi kljub temu ob uporabi maskare še vedno kar dosti izpadale.

Arganovo olje

arganovo olje

Nekaj tednov nazaj pa sem začela uporabljati arganovo olje, z namenom, da bi izboljšala stanje moje suhe kože. A glej, ga zlomka.. s časom sem ugotovila, da odlično ičinkuje tudi na moje trepalnice. Ne vem, kaj drugega bi lahko bilo, saj ricinusovega olja in seruma že nekaj časa ne uporabljam več. Druge kozmetike, kot sem jo doslej pa tudi ne koristim. Ko vtiram to olje, pa je moja navada taka, da si ga razmažem tudi čez trepalnice in veke – ko imam zaprte oči seveda 🙂 Od vseh treh produktov je arganovo olje imelo največji učinek na moje trepalnice.

dolge trepalnice

Sedaj dosežem tak videz trepalnic z enim samim nanosom

Mogoče se ti ne zdi nič posebnega, sploh, če nimaš težav s tem. Jaz pa sem glede na prejšnje stanje zelo zadovoljna 🙂 Aja, uporabila pa sem CATRICE maskaro, ki me je zelo presenetila, še posebej, ker glede na ceno nisem pričakovala takega učinka.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+