Domača maska za obraz, ki čisti in vlaži kožo

Možnosti kombiniranja sestavin za obrazne so skoraj neskončne. Le lastnosti, oziroma učinke posameznih sestavin moramo poznati, da lahko naredimo tako masko, ki je primerna za našo kožo. V moji skodelici je tokrat nastala domača maska za obraz, ki čisti in vlaži kožo hkrati.

zelena glina

Omenila sem že, da za čiščenje kože rada uporabljam zeleno glino, ta pa lahko kožo rahlo izsuši. In, ker je v teh dneh moja koža izjemno suha si te ne morem privoščiti, oziroma si jo bom, ampak v drugačni kombinaciji. Kar se tiče čistilnega učinka, zelene gline ne morem prehvaliti, saj je ogrcev takoj, ko to sperem iz obraza očitno in vidno manj.

Da pa bo moja koža čimbolj nahranjena, saj v teh dneh to potrebuje, sem zeleni glini tokrat dodala jojobino olje in ovsene kosmiče.

ovseni kosmiči

.. potrebuješ

  • eno čajno žličko zelene gline
  • jojobino ali katero drugo, za tvojo kožo primerno olje (npr., olivno, arganovo,..)
  • približno 1 žlico ovsene moke

V skodelici zmešaj glino. Ovsene kosmiče zmelji v moko, katero boš dodala primešala h glini. Sedaj pa le še dodaj tolikšno količino olja, da bo masa kompaktna ter da maska nebo tekla z obraza.

dm glina oves

Priznam, da tokrat kosmičev niso čisto gladko zmlela, a vendar je kljub temu, maska brez težav stala na obrazu.

Sestavine dobro premešaj in zmes nanesi na očiščen obraz. Masko pusti delovati 15-30 minut. Nato jo temeljito speri in se za tem namaži s tvojo najljubšo kremo.

Nasvet: Če imaš suho kožo lahko maski dodaš še malo medu, saj ta izrazito ohranja vlago v koži.

Domače maske lahko prilagajaš različnim obdobjem, glede na to kakšna je takrat tvoja koža – torej v nekaterih obdobjih je bolj suha, v drugih pa spet recimo bolj mozoljava. Ravnovesje v koži se lahko spreminja pri vsakem posamezniku.

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+