Domače milo proti mozoljem

Minilo je že kar nekaj časa, odkar sem si naredila moje prvo milo s sivko. Ustvarjanje se mi je zdelo zabavno, materiala mi je ostalo še precej, hkrati pa zelo rada kombiniram in prilagajam sestavine, ki jih moja koža trenutno potrebuje.

Sivkino milo je nastalo predvsem zaradi pomirjanja čutov ob koncu dneva. Tokrat pa sem ustvarila milo proti mozoljem, ki je namenjeno predvsem nežnemu čiščenju kože in preprečevanju raznih vnetij ter mozoljev, seveda. Pri tokratnem ustvarjanju nisem bila tako vizualno naravnana, ampak bolj namensko.

Milo proti mozoljčkom

Uporabila sem sestavine, ki nežno čistijo kožo in je ne izsušijo, hkrati pa naj bi delovale proti mozoljem, ki se radi pojavijo po potenju po športnih aktivnostih ter pomirjanju kože po depilaciji. Uporabila sem naslednje sestavine⤵️

Kot vedno sem osnovo stopila nad paro. Nato sem jo vlila v emajliran lonček in dobro zmešala še z ostalimi sestavinami ter po potrebi z lončkom vred še malo postavila v lonec s še vročo vodo, saj se ta hitro začne trditi.

Pripravek sem nato vlila v kalup za milo. In počakala samo še, da se milo strdi.

Milo proti mozoljem

Priprava mil doma je enostavna, hitra in zabavna. Tako trdo milo zdrži kar nekaj časa, tako da je vse skupaj tudi ugodna rešitev. Hkrati pa lahko sestavine z nekaj znanja prilagajaš svojim potrebam, brez koži škodljivih snovi. Doma pripravljena mila so z malo več ustavarjalnosti in domišljije lahko tudi lepo darilo.

Opozarjam pa, da je pri uporabi eteričnih olj potrebno biti pazljiv, saj lahko povzročijo tudi nevšečnosti. Zato jih sama dodajam le po nekaj kapljic.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+