Domači pripravek za odstranjevanje dlak

Si vedel/a? Soda bikarbona ni samo za čiščenje zob, zdravljenje zgage,.. uporablja se tudi, kot osnovna sestavina za domači pripravek za odstranjevanje dlak. Kot, da nebi slišali že dovolj dobrega o sodi bikarboni in tisočih možnih načinih uporabe.

V zadnjem času sem na youtubu zasledila več videov o tem pripravku. Spodaj je le eden od mnogih. Pa sem si rekla – zakaj pa nebi poskusila? Britja nog tako ali tako ne maram, ker mi razdraži kožo, da ne omenim, da sem si prejšnji teden odrezala za cel nudlc kože! Tako je to, če si taka neroda, kot jaz 🙁 depilacija pa traja tako dolgo.. a vendar sovražim biti poraščena, kjerkoli že pač to je. Tako, da redno skrbim za gladko kožo.

Čeprav priznam, da sem se tega lotila z veliko mero skepticizma sem potihem vseeno upala, da sem morebiti odkrila bolj prijazno in učinkovito metodo odstranjevanja dlačic. Najbolj čudno pa se mi je zdelo potem, ko sem zasledila tudi videe v katerih punce sodo bikarbono  uporabljajo za močne lase. Kako lahko odstranjuje dlake, medtem, ko jih dela tudi močne??

Punce na videih so pripravek uporabljale bolj, kot ne na rokah (tiste, ki so bolj poraščene) in bikini predelu. Jaz pa sem se odločila, da bom preizkus naredila na nogah.

..pa se lotimo priprave

  1. Vse kar potrebuješ sta voda in soda bikarbona.
  2. Vodo najprej zavri nato pa vanjo zamešaj sodo bikarbono, še kakšno minuto kuhaj – medtem stalno mešaj.
  3. Zmes nato nanesi na področje, s katerega želiš odstraniti dlake.

Naj še povem, da sem si naredila malo drugačno razmerje sode in vode, kot na videu, saj so na nogah dlake močnejše. Zato sem porabila, kar 3 velike žlice sode, ki sem jih primešala v 3 decilitre vrele vode. In potem  je prišel del, ko sem z velikim upanjem čakala in čakala.. da bo stvar dejansko delovala.

In kako se je izšlo?

Pripravek sem pustila delovati kar celo uro. Nanesla pa sem ga vse od gležnjev do sredine stegen. Čez nekaj minut sem že opazila, kako se tiste tanke svetle dlačice na stegnih ob potegu kar pretrgajo. Res sem bila navdušena. Moram pa poudariti, da imam na stegnih zelo tanke, šibke dlačice, ker se tam ne brijem pogosto, saj skorajda ni potrebe.

Ko je ena ura pretekla sem vzela mojo gobico za tuširanje. S krožnimi gibi sem odstranila pripravek iz kože. In zgodilo se ni popolnoma NIČ 🙁 no, razen tega, da je bila soda bikarbona povsod in da me je čakalo sesanje…aja, pa še britje.

Je pa res, da so na nekaterih videih punce omenile, da pustijo sodo delovati kar čez noč, a tega se preprosto ne mislim iti, ker bi potem bila ta po celi postelji.

Te metode odstranjevanja dlačic, kot si verjetno že ugotovila ne priporočam. Bom pa vesele, če mi poveš, kaj se zgodi, če pripravek pustiš delovati čez noč, v kolikor se boš tako odločila 🙂

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+