Poletne osvežitve in dopustovanje v Sloveniji

Letos sem ugotovila da je dopust v Sloveniji lahko zelo zanimiv. Prav tako velja za enodnevne izlete, kadar se želimo osvežiti v vodi in biti aktivni.

Včasih bila mnenja, češ, da naj ne bi bilo nič posebnega preživljati dopust in druge oddih pri nas. A to poletje se je moje mnenje spremenilo. Saj sem veliko bolj uživala, kot tekom večine izkušenj v prejšnjih letih na morju v tujini. Naletela sva na same dobre izkušnje. Morda lahko rečem, da sva imela celo nekoliko sreče.

Veliko mi pomeni, da lahko na oddihih nekaj počnem, oziroma, da sem aktivna. Pa naj gre za oglede znamenitosti ali pa telesne dejavnosti. Samo, da se nekaj dogaja in “premika”. Celodnevnih poležavanj na plažah ne maram, ker me dolgočasijo. Pa, da ne bo pomote, v vodi se zelo rada osvežim.

Terme Čatež

Ta oddih je trajal le čez vikend ampak je bil zelo zabaven. Čas v zunanjih bazenih v Čateških termah teče zelo hitro. Saj se stalno premikamo med bazeni.

Kljub velikemu številu ljudi, se gneča tam nekoliko razpusti.

Terme Čatež sem nazadnje obiskala, kot osnovnošolka, zato se mi je bilo, po tako dolgem čas,  nadvse zabavno zopet spustiti po vodnih toboganih. Tudi z nastanitvijo sem bila zelo zadovoljna.

Bohinj

Skoraj cel teden sva s fantom preživela v Bohinju. To je bil to poletje najin najdaljši oddih. V tem tednu mi niti enkrat ni bilo dolgčas in želela bi si ostati dlje.

Najela sva idilično kočo, kjer sva imela svoj mir. S seboj sva vzela kolesa, da sva se lahko z njimi odpeljala kopat in še kam drugam.

V Bohinju je na voljo veliko aktivnosti, ki se jih da v tem času izkoristiti. Že, ko sva se odpravila na kopanje sva to storila aktivno, saj sva morala okrog kakšnih 3/4 jezera.

Slap Savica

Slap Savica

Obiskala sva Slap Savico, kjer nisem bila že od osnovne šole, korita Mostnice, kjer sva hodila kar nekaj ur.. Teden se je obrnil prehitro. Lahko bi ostala dva tedna pa mi v Bohinju nebi bilo dolgčas. Naslednjič bo potrebno izkoristiti še več vodnih aktivnostih.

Hrana v Bohinju

Jedla sva tudi dobro hrano, večinoma pa sva si večerje pripravila na najini čudoviti jasi na žaru.

Piran

In tu pri tretji točki se zavem, da tudi tu nisem bila že zelo zelo dolgo. Sploh nisem vedela, kako izgleda samo mesto. Kot mladina smo vedno “rinili” v Portorož.

Ampak Piran sem si res želela obiskati. Všeč so mi stara mestna jedra.

Ogledi v Piranu

Akvarij in razstava plazilcev

Tu sva preživela le dve noči. V tem času sva se dodobra nakopala, obiskala akvarij in razstavo plazilcev. Zvečer pa je bil čas za dobro hrano v restavracijah, sprehod in kasneje posedanje pozno v noč na čudoviti terasi v apartmaju.

Razgled Piran

Razgled iz balkona

Šobec

Ko sem bila majhna smo se s z družino sem odpravili na igro mini golfa, ne vem pa če smo se takrat kopali.

Na Šobec sva se odpravila konec tedna, na petek. Kakšne večje gneče ni bilo. Osvežitev v jezeru pa je zelo prijala. Odigrala pa sva seveda tudi igro mini golfa.

Upam, da sem ti dala kakšno idejo za naslednji izlet ali pa oddih☀️

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+