Ekstra čokoladni zalogajčki – brez peke

Preden bereš naprej naprej, te moram opozoriti, da ne gre za zdrav recept – torej, če si preveč stroga do sebe in se nisi pripravljena pregrešiti, lahko tale prispevek kar preskočiš! Tile čokoladni zalogajčki so vse prej kot zdravi, bodo pa definitivno izboljšali tvoje razpoloženje!

Včeraj me je namreč zadela neustavljiva želja po čokoladi, pa mi je kot naročeno pod roke prišel star recept za enostavne čokoladne zalogajčke, ki sem ga v moj zvezek z recepti zapisala že nekaj let nazaj, vendar pa ga nikoli do zdaj nisem preizkusila. Zaradi natrpanega urnika sem danes vstala malo bolj zgodaj, z željo, da pripravim to mamljivo slaščico. Moram reči, da se je izplačalo prikrajšati tisto dobro urico spanca. Ker sem z receptom zadovoljna, ga bom zaupala tudi tebi!

Potrebuješ:

  • 300g Oreo piškotov (po želji lahko tudi kakšnih drugih)
  • 100g masla
  • 300g smetane
  • 300g čokolade za kuhanje
  • Nekaj češenj za okras (jaz sem jih porabila 36)
  • Belo čokolado za preliv

+ pekač za mufine

Postopek:

Najprej piškote dodobra zmelji/zdrobi. Nato jim dodaj stopljeno maslo in dobro premešaj. To maso nato dobro potlači v pekač za muffine. Ko dodobra zapolniš vsako vdolbinico v pekaču (običajno jih je 12) ga daj za približno 10 minut v zamrzovalnik.

cokoladni-zalogajcki-priprava

Medtem stopi čokolado. V kozico nalij smetano kateri dodaš še čokolado za kuhanje.

Po desetih minutah lahko pekač vzameš iz zamrzovalnika in v vdolbinice doliješ še čokoladni nadev. Na vrh vsakega zalogajčka pa dodaj še po 3 češnje.

cokoladni-muffini-priprava

Pekač nato postavi v hladilnik za naslednje 2-3 ure. Ko se bo vse skupaj dodobra ohladilo lahko zalogajčke vzameš ven iz modelov in jih poliješ še z belo čokolado ki si jo predhodno seveda segrela, oziroma stopila.

Priznam, da so slike in dekoracija šle nekoliko po zlu, je pa zato veselje čoko borbončic vse popravilo 🙂

NASVET: Priporočam ti, da uporabiš silikonski pekač (ali pa posamezne silikonske modelčke za muffine), saj boš iz takega veliko lažje spravila zalogajčke.

 

 

2 komentarja

  1. Bor 06/11/2017
    • Žabica 07/11/2017

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+