Glina.si: z glino do čiste in sijoče kože

Tisti, ki večkrat preberete kakšen moj prispevek ste nemara že ugotovili, da si zelo rada privoščim masko za obraz. Včasih si jo zmešam sama, večkrat do zdaj pa sem uporabila tudi zeleno glino. Ta se mi je na moč priljubila, zato sem si zelo želela preizkusiti še kaj podobnega. In tako sem – jasno, tudi storila 🙂

Medtem, ko sem po spletu brskala za glineno kozmetiko, sem odkrila stran https://www.glina.si/. In brez kakršnegakoli dvoma lahko rečem, da je lastnica spletne trgovine presegla moja pričakovanja – ponudba izdelkov iz gline je izjemna! Gospodična Tina je s svojimi izdelki definitivno stopila korak dlje – vsaj od tega kar je meni do zdaj bilo znano. Iz gline je potegnila njeno vsestransko dobro in ustvarila čudovito kozmetiko.

Siva glina za vse tipe kože

Maska siva glina

Jaz pa sem stestirala tole sivo glino v obliki maske za obraz. Ta naj bi bila primerna za vse tipe kože. Je pa tudi 100% naravna. Več o tej si poglej TUKAJ.

Uporaba je zelo enostavna. Žlico gline le zmešaš z vodo, tako, da dobiš gladko mazljivo pasto, ki jo potem naneseš na obraz. Pustila sem jo delovati 20 minut.

Glinena maska

Masko se je postopoma začela takole sušiti. Ko se je popolnoma posušila, sem jo odstranila z obraza in to brez kakšnega velikega truda, saj se praktično odlušči, tako, da pacanja res ni veliko.

In res – zasluži si vse pohvale in najvišjo možno oceno. Koža je po uporabi izjemno mehka in žametna na otip. Takoj pa je vidno tudi zmanjšanje pojava ogrcev.  Brez dvoma in iskreno si upam trditi, da je tale maska ena od mojih najljubših izdelkov, ki sem jih do sedaj stestirala. Skupaj z mojo kremo si zaslužita prvo mesto.

Zgoraj sem omenila, da sem že večkrat uporabila zeleno glino, vendar je ta izjemno izsušila mojo kožo, kljub temu, da sem jo mešala z oljem in ne vodo. Po uporabi sem takoj dobila občutek zategovanja in sem vedno res takoj, za tem, ko sem masko očistila, mogla nanesti izdatno količino bogate kreme. Pri sivi glini pa ni tako, po uporabi do tega občutka ni prišlo, saj moje kože ni izsušila.

Pa še nekaj.. 

Sklepam da še vedno večina uporablja kupljene, oziroma že pripravljene maske v vrečkah . Tudi sama sem jih do sedaj že precej preizkusila in se vedno me iz ciste radovednosti zamika, da kakšno kupim. A, dejansko niti ene izmed preizkušenih do sedaj nebi pohvalila. Zato priporočam, da si maske pripravljate same,  čeprav se vam včasih mogoče ne ljubi, a s tole glino boste imele res malo dela.

 

  • Moja ocena
5

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+