Hitra in slastna Nutellina torta

No in še zadnji, tretji obljubljeni recept v tem tednu zaseda smetanova Nutellina torta. Do zdaj sta me oba dva prejšnja Nutellina recepta navdušila, ampak torta je pa le torta. Tako, da sem se priprave in pokušanja te, najbolj veselila. Tudi ta recept je enostaven in tudi sestavin ni potrebnih veliko.

1. BISKVIT

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 1 lonček Nutelle

Priprava:

  • jajca stepamo od 5 do 7 minut.
  • Dodamo jim Nutello in dobro premešamo
  • Maso vlijemo v pekač za torte in pečemo 25-30 minut na 180 stopinjah

Pri biskvitu res moraš zelo paziti, da je vse skupaj dobro zmešano. Med peko se zna biskvit neenakomerno “napihniti”, vendar se bo, ko ga boš vzel/a iz pečice spet nazaj posedel.

Tačas, ko se bo biskvit hladil pa lahko pripraviš kremo.

2. KREMA

Sestavine:

  • 500ml smetane
  • vrečica želatine v prahu
  • približno 3 jedilne žlice Nutelle
  • ena vrečica Kremfixa (za vsak slučaj)

Priprava:

  • Smetano stepemo.
  • Primešamo ji Nutello.
  • Po navodilih proizvajalca pripravimo še želatino in jo primešamo k smetani in Nutelli.
  • Nastalo kremo nato vlijemo pekač za torte čez biskvit (ko je ta že popolnoma ohlajen), postavimo v hladilnik in počakamo, da se krema strdi (najbolje, da v hladilniku pustimo kar čez noč).

Najbolje je, da tortico pustiš stati v hladilniku kar čez noč. Ziher je ziher!

In potem sem se vznemirjeno spraševala, če bo torta naslednji dan “stala”, kot je treba. In kakšno bo testo. A vse je šlo, kot po načrtu 🙂

nutelina torta preprosta

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+