Torta za mamin rojstni dan

Plan je bil tak –  ko pridem domov, začnem hitro pripravljati torto za mamin rojstni dan, medtem, ko je ne bo doma. Zelo se mi je mudilo, nisem pa še imela sestavin. Kaj zdaj?! Večinoma sem do zdaj pripravljala skutne in jogurtove torte, tokrat pa sem želela pripraviti nekaj drugačnega.

Najprej sem prav na hitro “zmetala” vase kosilo, nato pa sem se odpravila v bližnjo malo trgovinico, kjer pa, jasno.. niso imeli vseh sestavin, ki sem si jih zamislila. Nabrala sem nekaj stvari in se odpravila nazaj domov, kjer se je moje eksperimentiranje lahko pričelo. Seveda pa pri peki ne smem pozabiti niti na očeta, ki je alergičen na jajca. Včasih jih zazna, včasih ne – odvisno od količine.  Znajti se je bilo treba!

Recept za mamino torto

Uporabila sem:

  • 1 čokoladni puding
  • 1 jajce
  • 3 žlice olja
  • 10 žlic mleka
  • 6 žlic sladkorja
  • pecilni prašek
  • prašek za kremšnite (Dr. Oetker)
  • čokolada za kuhanje
  • smetana

Najprej sem spekla biskvit, in sicer na način pečenega pudinga. Zmešala sem puding, jajce, olje, mleko, sladkor in pecilni prašek. Maso iz teh sestavin sem nato vlila v pekač za torte in pekla približno 25min na 200 stopinjah.

Ko je bil “biskvit pečen” sem ga, preden sem se lotila naslednjega koraka, dobro ohladila.

Nato sem po navodilih na embalaži pripravila kremo za kremne rezine – kar je precej enostavno. Prašek samo zmešaš z vodo in stepaš 5min. Pripravljeno kremo sem nato vlila čez ohlajen biskvit in za kakšni dve uri postavila v hladilnik, da se je ta malo strdila. Pa še dobra je!

Na koncu sem torto prelila še s čokolado.

Naj omenim še, da sem velik fan brizganja in dekoriranja, a mi to tokrat žal ni najbolje uspelo, saj sem ugotovila, da mi je zmanjkalo tudi brizgalnih vrečk 🙁 A kljub temu, se je torta vsem zdela zelo dobra, kar je seveda najbolj pomembno 🙂

Tortka

Mi je pa uspelo tudi že boljše 🙂

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+