Hormonske preiskave

Nazadnje sem tule na blogu omenila moje grozne PMS-je. Ker sem o tem že začela pisati, sem se odločila, da vam še v nadalje povem, kaj se dogaja. Najbrž nisem edina, ki bi imela take težave in morda bom kateri od vas s tem lahko tudi pomagala.

večerni ritual za sprostitev

PS: v teh dneh si rada vzamem čimveč časa z sprostitev. Pa naj bo to samomasaža, joga, branje knjige, dovolj počitka ali pa tole Ananya Ravnovesje maslo. Hkrati pa se vedno bolj prepričujem, da se lahko kdaj pa kdaj vseeno izognem kakšni vadbi. Ali pa temu, da se prekomerno zaposlim, ker mi je takrat vse, tako ali tako prehitro še preveč stresno.

Dovolj mi je

Vsaka menstruacija in PMS mi povzročita precej preglavic. Tudi po 2 tedna sem lahko ovirana pri čisto običajnih dejavnostih, delih, oziroma aktivnostih.

Sem pa tja se to obdobje pokaže še posebej hudo. Zadnje je bilo res “too much”. Zato sem se po oklevanju, ki traja že nekaj let (težave pa so vse hujše) končno odločila, da se o tažavah resno pogovorim z mojim ginekologom.

Dober teden nazaj sva na obisku pri njem opravila splošen pregled. Zraven pa še ultrazvok, če bi morda bile krive ciste, a temu ni bilo tako.

Na izbiro mi je dal še dve opciji. Ali hormonska zdravila ali pa pregled krvi, da bodo več izvedeli, kaj se dogaja z mojimi hormončki. Slednja se mu je zdela boljša izbira, zato sem se tako tudi odločila.

Kri moram dati tretji do peti dan menstruacije. Tako, da trenutno na to še čakam. En PMS bom že še preživela. Nesmiselno pa mi je bilo, da bi kar tako začela jemati hormonska zdravila. Kaj če bi v mojem telesu povzročila še večjo zmedo. Nekatere konec koncev še kontracepcijskih tabletk ne prenašajo najbolje.

Omenil pa je tudi, da se take težave večkrat zdravijo tudi z antidepresivi. Tega do nedavnega nisem vedela. Upam, da to ne bo potrebno. Niti ne vem, če bi sprejela tako obliko zdravljenja.

Priporočil mi je tudi čim več športanja. Dokaj aktivna sem sicer že zdaj.

Čez nekaj tednov bom najbrž že izvedela rezultate mojih hormonskih preiskav o čemer bom tudi poročala.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+