Imaš še posebej poleti, otežene noge, tako kot jaz?

Mene ta problem pesti že kakšno desetletje. A takrat vendarle nisem še poiskala pomoči pri zdravniku, saj sem nekako po svoji, sicer zgrešeni presoji sklepala, da me noge bolijo in zatekajo zaradi debelosti. Šele po dvajsetem let sem namreč začela izgubljati kilograme in jih tudi skoraj 20 izgubila.

Svojo težo še vedno ohranjam, saj sem korak za korakom spremenila način prehranjevanja in postala zmerno športno aktivna. Počasi že gre, pa še bolj sigurno je. A vendarle, moje težave z bolečinami v nogah in včasih prav abnormalnim zatekanjem meč niso izginile..kadar kupujem kavbojke imam zmeraj problem, saj se konfekcija v pasu razlikuje skoraj za dve številki v primerjavi s številko, ki jo moram kupiti zgolj zarad meč.

Potrebno je bilo poiskati strokovno pomoč

Ko sem dosegla normalno težo, sem se počasi le odločila za obisk pri zdravniku. Ta mi je najprej poslal na ultrazvok trebuha, kjer so ugotovila, da ščitnica, druge žleze in vse kar je bilo z ultrazvokom lahko preverjeno, deluje normalno. Tako, da je bil naslednji pregled pri interistu – ta je opravil ultrazvok ven, nakar je ugotovil, da so moje žile res razširjene. Kasneje pa je dermatolog še potrdil, da gre za kronično vensko insufienco – po domače rečeno, krčne žile.

Pa da ne bo pomote, te se sploh ne vidijo in ne izstopajo pod kožo, samo meča blazno zatekajo, na koncu dneva pa ostanem brez gležnjev in z bolečinami v nogah. Kakšen dan s hujšimi, drug dan spet blažjimi. Zaradi ugotovitev specialistov pa sem bila seveda upravičena do operacije, ki sem jo prestala dober mesec nazaj. A na žalost zdaj ugotavljam, da je stanje še vedno enako.

  • 9.5/10
    Moja ocena - 9.5/10
9.5/10

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+