Kaj je azelaična kislina

V kozmetiki postaja bolj popularna v zadnjem času. Ko slišiš samo besedo, se ti morda pojavi nevarna predstava. Zato bom v tem prispevku povedala kaj azelaična kislina sploh je. Predstavila pa bom tudi en super izdelek.

Kaj je azelaična kislina

Je naravna spojina pridobljena iz pšenice, rža in ovesa. Kot vsaka kislina, tudi kadar se nahaja v kozmetiki, nekaj razžre. Ampak samo tisto kar mora in nič več.

Uničuje bakterije v koži, zato je zelo primerna tudi za mozoljavo kožo in kožo z ogrci. Učinkovita je tudi v boju proti pigmentnim madežem in rdečicam. Tako, da ten nekoliko pobeli. Hkrati pa zavira staranje in gladi kožo.

Serum  z azelaično kislino

Koncentracije azelaične kisline v kozmetičnih izdelkih so različne. Tale serum vsebuje 10%. Ljuba mi je postala nekaj časa nazaj, ko sem preizkusila obrazno masko z njeno vsebnostjo. Saj sem opazila, da se tudi na suhi in občutljivi koži dobro obnese. Nad preizkušanjem seruma pa sem bila zato še toliko bolj neučakana.

serum z azelaično kislino

Gubice sem začela zatirati že kmalu po dvajsetem letu. S kozmetiko in drugimi ukrepi. Zato jih skorajda nimam. A kadar se moja koža posebej izsuši se na čelu pojavijo tanke linije, ki se jih skušam znebiti kolikor hitro se da. Ne maram jih, zato grem v napad, takoj, ko jih opazim.

azealična kislina

Posamezne kreme in serume prilagodim dnevnim potrebam moje kože. Saj je kakšen dan bolj suha, spet drug dan nekoliko mozoljava,..

Tale serum še posebej rada uporabim pred ali med menstruacijo, saj se takrat na mojem obrazu pojavi tudi kakšen mozoljček. Sama koža pa takrat deluje nekoliko utrujena in uvela. Prav tako se odlično spopade z odmrlimi celicami, ki so ostale od stiskanja mozoljev.

Poseben plus pri azelaični kislini je ta, da mozolje dobro zatira, a kože ne izsuši, kot večina drugih izdelkov, ki so odstranjevanju nečistoč namenjeni. Pri tem boosterju je ravno obratno, saj zelo lepo navlaži. Na obrazu ostane neverjetno gladek občutek, ki ga ne moreš doseči z nobenim pilingom. Tankih gubic pa kar naenkrat ni več.

Azelaična kislina je poleg hialurona zagotovo postala ena mojih najljubših sestavin v izdelkih za nego obraza. Ne smemo pa spregledati, da se je med uporabo potrebno ščititi pred soncem z ustreznim zaščitnim faktorjem. Zato jo najraje uporabljam samo zvečer pred spanjem, saj hudih težav s kožo niti še nimam in mi zaenkrat tako zadostuje.

Omenjeni serum z azelaično kislino, kot tudi mnogo drugih izdelkov za nego, boš našla v spletni trgovini Superskin Slovenija.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+