Kaj zares deluje proti vraščenim dlakam

Vrasčene dlake so se mi začele pojavljati z uporabo epilatorja. Prej sem uporabljala le klasične britvice. Tega pa je približno že 10 let. Sem pa tja je res hudo. Iz malih pikic lahko potegnem tudi 2 centimerske.. Vem, groza.. Za povrhu jih pa včasih še čisto preveč nasilno napadem.

Vrasčene dlake

Tole je dejansko res super situacija, večinoma je pika pri piki!

Odpraviti sem jih že preizkusila z..

  • Redno nego kože – torej mazanje z losjoni in vsakodnevno drgnenje s pilingi. Ta ukrep je situacijo mogoče, ampak res mogoče malo olajšal
  • S tem da sem si kožo masirala s sisalovo krtačo, z katero si skoraj upam trditi, da deluje bolje, kot piling. Se je je pa potrebno malce navaditi, ker prvič deluje zelo groba, potem pa tega ni več občutiti.
  • Z menjavo metode odtstranjevanja dlačic. Ampak to mi ni pomagalo. Epilator sem tud za več mesecev nadomestila z britvico pa ni bilo učinka. Pa še dlake potem tako hitro zrastejo. Grrr!
  • Nazadnje pa sem poskusila tudi že z masko iz zelene gline. Pomislila sem, da če odstranjuje in čisti mozolje na obrazu, da bi lahko tudi vraščene dlake. Saj se pogosto prav tako pojavijo v obliki malih mozoljčkov. In moram reči, da mi je ta ukrep do sedaj še najbolj pomagal. Takoj, ko sem masko odstranila, so bile pikice manj vidne.

Danes se baje lahko pri kozmetičarkah odločimo že za veliko različnih metod odstranjevanja dlak. Ni aktualen samo laser. Baje pa niso vse primerne za občutljivo kožo.. Pa še stane.. Če si morda že poskusila kakšno, ki se ti je zdela učinkovita in ki je učinkovito odstranila vrasčene dlake mi prosim sporoči v ZS ☺️

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+