Kako do ugodnega dopusta v zadnjem trenutku?

Bliža se čas dopustov. Nekateri so si že privoščili kak oddih na morju za nekatere od nas pa to šele pride. Komaj čakam ?Danes je možnosti za rezervacijo svojega apartmaja ali sobe nešteto. Zagotovo pa vseh še ne poznaš.

Vsi verjetno poznamo že booking, trivago in razno razne strani s kuponi. Midva s fantom se vsako leto potrudiva, da dobiva čimveč za čim nižjo ceno. A na zgoraj omenjenih straneh še nisva imela sreče. Že, da na straneh s kuponi lahko dobiš poceni ponudbe, a najin namen ni, da bi obiskala kakšne, precej, s turisti nakopičene destinacije.

Najin cilj je vedno najti apartma nekod kjer še nisva bila. Ta pa naj bo v relativno mirnem okolju in blizu plaže. Nekoliko stran od tega okolja pa naj bo kaj več, saj sva na morju stalno v pogonu. Rada sva aktivna, si ogledava kaj novega, preizkušava tamkajšnjo kulinariko, obiščeva kak koncert, …

Za iskanje takega apartmaja pa porabiva vsaj kakšen teden brskanja in spletnega raziskovanja, da ga najdeva. Pa čeprav sva to ponavadi naredila šele nekaj tednov pred odhodom, nama je – ne boste verjeli, tak apartma vedno uspelo najti.

Kako in kje?

Po prvih nekaj urah iskanja popolnega apartmaja običajno določiva destinacijo, ki nama je medtem že padla v oči. V mislih imava tudi dejstvo, da obstajajo tudi potni stroški, zato se za nekaj dni ne odpravljava prav daleč. Če pa najin dopust traja malo dalj časa, sva pa pripravljena narediti kakšen kilometer več.

Dejstvo je, da na nekaterih straneh lahko dobiš zelo veliko za svoj denar, sploh, ko jih primerjaš med sabo, lahko to jasno vidiš. Nekateri namreč samo zato, ker se nahajajo v neposredni bližini morja dvignejo ceno na 100€ na noč. Pri drugih pa ta cena znaša 40-50€. Res je tudi, da je najboljše kontaktirati ponudnika neposredno. Je že res, da če se oglašuje na Bookingu za relativno visoko ceno, pri njem ne boš dosegel nižje cene, še posebej, če se njegov apartma oddaja za med. Če pa ima kakšen terminček še prost, bo pa morebiti šlo. Kadar govoriš neposredno s ponudnikom lahko vedno poskusiš znižati ceni. Zato je še bolje pobrskati globje k takim, ki se ne oglašujejo prav na veliko.

To pa lahko najlažje storimo na Facebooku. Lani, na primer sva tako tudi storila in prišla do krasnega in zelo lepo opremljenega studio apartmana, ki se je nahajal tik ob morju, pred njim pa je bila tudi velika terasa, kjer sva poležavala po kopanju. Bila sva namreč v okoliškem kraju Šibenika, kjer je bilo zelo mirno. Sam Šibenik pa je bil oddaljen le nekaj kilometrov proč, tja pa sva šla na kakšen izlet, kjer sva si lahko ogledala bogate znamenitosti, stalno pa so se tam odvijali tudi koncerti. Kulinarike nama pa vsekakor tudi ni manjkalo. Skratka bila sva zelo zadovoljna. Tudi slike v tem članku so vse z najinega tamkajšnjega dopusta.

Na Facebooku je prisotnih že ogromno strani, kjer se da zmenit za nastanitev, a previdnost ni odveč.  Nikar ne nakazujte denarja vnaprej. Je pa, mislim, da malo takih, ki bi si situacijo drznili izkoristiti. Tule si lahko pogledaš nekaj takih strani:

In potem je tu še Airbnb, kje lahko prav tako dobiš ugodno nastanitev za ponujeno. Nekateri pa ponujajo prav zanimiva bivališča, zaradi katerih lahko dobiš novo idejo katero destinacijo obiskati. Res je, da se tu še nisem zmenila za nobeno nastanitev, no enkrat skoraj že pa je bil apartma ravno v tistem trenutku potem zaseden. In vedno najprej poskusim na Facebooku, saj je delo zelo olajšano, saj ponudbe potem ko napišeš v profilu, da iščeš apartma in tvoje želje, kar dežujejo.

Letos ti želim čim lepše letovanje 🙂

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+