6 metod za srečnejše življenje

Ljudje se v življenju v različnih obdobjih borimo s težavami. Kot, da smo sredi nekakšne življenjske krize. Včasih pa pridejo tudi občutki, ko sami vse še bolj delamo težavno (brez potrebe) – ne glede na to ali sploh imamo trenutno kakšen večji problem. Da ti bo lažje sem spodaj naštela nekaj “metod”, ki ti bodo zagotovo pomagale in te privedle do srečnejšega življenja. Lahko pa traja nekaj časa, da jih osvojiš.

Manj se obremenjuj

Ne obremenjuj se z vsem za nazaj in naprej. Tisto, kar se je že zgodilo ne moreš izbrisati. Kaj se pa še bo pa niti ne moreš vedeti. No, za nekatere reči, že vemo, da nas čakajo, a morda se ne bodo iztekel tako grozno, kot si trenutno predstavljaš. S prekomernim obremenjevanjem lahko načneš svoje psihično in fizično zdravje.

Razmišljaj srečno

Kadar se v tvoje misli prikradejo nepotrebne bojazni s katerimi ne moreš rešiti nič, je najbolje, da jih nemudoma odpraviš. O tem čemer razmišljaš začni razmišljati na pozitiven način. Ali pa začni razmišljati čisto drugo zadevo in se v mislih predstavljaj nasmejano, na tebi ljubem kraju, s tebi ljubimi osebami.

Okoli sebe imej prave ljudi

Druži se s tistimi s katerimi se zabavaš. Tistimi za katere veš, da te imajo radi, saj ti to s tvojimi dejanji tudi kažejo. Pa naj gre za partnerja, družinske člane ali prijatelje. Bodi s tistimi s katerimi se pogosto smejiš. In nikoli naj ti ne bodo dovolj samo besede ter obljube. Tistemu, ki mu je mar, kako se počutiš, bo vse tudi udejanjil.

“Poglej se” metoda

Samopomoč

Si se kdaj ujela pri tem, da so se skrbi začele poznati že navzven? S tem mislim na tvojo držo in zaskrbljen pogled s podočnjaki. In ko se v takem stanju pogledaš v ogledalo je lahko vse le še slabše. Takrat se nasmej in izravnaj, taka podoba same sebe ti bo dosti bolj ugajala.

Ne razmišljaj preveč

Kadar ti negativne misli kar naprej rinejo v glavo se pomiri. Najdi si kotiček (pa naj bo to doma ali v naravi), ki te sprošča in v katerem občutiš udobje. Pri tem pa se potrudi dati možgane čimbolj na off. Ne razmišljaj ničesar. Samo poslušaj prijetno čebljanje ptic in šumenje listov v vetru.

Počni kar želiš

Si zanemarila aktivnosti, način zabave in ljudi s katerimi si se rada družila? Nikar ne počni tega! Saj vem, da vedno ni časa za vse in da dnevi hitro bežijo mimo. A na tak način ne moreš biti srečen, če nisi tip človeka, ki bi se lahko zadovoljil z kot jajce jajcu podobnimi dnevi. Včasih bi se radi lotili česa novega pa se ne, zaradi takšnih in drugačnih kompleksov ter strahov. A tudi te ovire je treba kdaj premagati. Počutila se boš bolje.

Mene recimo včasih, kdo povabi h kakšni novi izkušnji pa se na to ne odzovem, čeprav bi tisto reč v renici rada počela. Najpogosteje se mi to zgodi takrat, ko me k takšnim in drugačnim dejavnostim povabijo osebe, ki se na novo pojavijo v mojem življenju in se mi potem zdi kar malo čudno, da bi kar z nekom takole počela kar nekaj. A zakaj pa ne?? Glede stvari, ki jih bi rada počela se najbrž ne bom vedno našla samo s svojimi najboljšimi prijatelji, saj so naši interesi različni. V nadaljnjem bom delala na tem, da se bom tega počasi otresla in sprejela možnosti, ki se ponujajo. V življenju je treba preizkusiti čim več, da sploh veš kaj ti ugaja, oziroma v čem si dober. Pika.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+