Kako “premagati” sladkosnednost

Pred nekaj tedni sem začela z dieto, saj sem se to zimo zredila za kakih 7kg. To pa že nekaj je, kajne? Zadnja zima je bila ena najhujših kar se “bajsanja” tiče. Zato sem začela skrbno zbirati prehrano in tudi količino le-te. Veliko zelenjave ipd. Dobro napredujem, na mojem telesu so vidne spremembe, kilogrami izginjajo, maščobnih blazinic pa je dan za dnem manj.

A ni hudič, da se vse skupaj ne bi malo zalomilo, ko na vrata potrka pms. Letos sem že večkrat načela dieto, ki jo je omenjeni obiskovalec kaj hitro sfižil. Moja teža pa se je ves čas spreminjala v JOJO stilu.

Moji PMS-ji so leto za letom hujši. V smislu, da se v tem obdobju, tako telesno, kot tudi psihično zelo slabo počutim. Prav tako pa je vse močnejša tudi moja želja po prigrizkih, še posebej po SLADKIH. Toliko, da bi se verjetno lahko, kar zjokala, če ne bi v momentu, ko si zaželim nekaj sladkega, tega nebi dobila.

Odkrila sem način, kako lahko v takem obdobju preprečim ponovno kopičenje kilogramov

Želja po sladkem se lahko namreč pojavi tudi v katerem koli drugem času, ne samo med omenjenim pms-jem. Ta pa mojega cilja, ne bo več pokvarila. Do poletja bom zagotovo bolj fit!

Ugotovili smo že, da jo je težko premagati, včasih celo nemogoče. Rešitev je preprosta. Namesto nezdravih prigrizkov od zdaj naprej uživam zdrave. Ti pa so taki, da mojo sladko potrebo izpolnijo, o novonastalih kilogramih pa ni ne duha, ne sluha.

3 ukrepi:

Zlo številka 1 > Čokolada

Verjetno nisem edina, ki najraje od sladkarij, poseže po čokoladi. Saj veš, tisto, ko odpreš zavoj, s prepričanjem, da boš pojedla samo eno vrstico, potem pa izgine cela milka v dveh minutah. Tista vrstica pa je bila le predigra. Mojih težav s tem je konec, zdaj namesto sladkorja polne čokolade, rajši grizljam čisto prava kakavova BIO zrna.

Bio kakavova zrna

Kakršnemukoli vnosu sladkorja pa se s tem izognem. Za povrh pa delujejo tudi, kot močan antioksidant.

Bio super hrana

Namesto piškotov hrustam kakavova zrna

Zlo številka 2 > Vse ostale sladkarije

Vemo kaj so.. pudingi, piškoti, tortice ipd. Ko me muči želja po sladkem si te najraje pripravim sama.

Erythritol

Sladilo brez kalorij

V receptu sem pozorna na sestavine in kalorije. Namesto navadnega sladkorja pa jim dodam eritritol. To je namreč sladilo brez kalorij.

Zlo številka 3 > Mali grehi

Med te grehe uvrščam še obiske, ko dajo na mizo piškote, ko sodelavci prinesejo v službo sladkarije,.. ali pa, ko ne moreš mimo sladoledarja. Zaradi teh je dobro, da telo malo prečistimo, kar pa lahko naredimo s kakovostnim zelenim čajem.

Bio zeleni čaj

Super bo tudi, če ga spiješ  namesto kave z obilico mleka in sladkorja.

Super, kajne?

In tako si lahko sem pa tja, tudi po večerji privoščim kaj sladkega.

Lahka sladica

Nekaj takega, kot je tale puding z Erythritolom in kakavovimi zrni. Njami! 😊

Vsa omenjena živila sem dobila v spletni trgovini Feng Cha. Če si med tistimi, ki vsaj malo pazijo kaj jedo, te ponudba omenjene trgovine zagotovo ne bo razočarala 😉 Obiščeš jih lahko tudi na FB strani.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+