..Da bi pripravila kefir pa ne rabiš živeti na kmetiji, oziroma imeti kake krave mlekarice ?
Tole odkritje je zame pravi fenomen, saj imam kefir in jogurte z raznimi dodatki zelo rada. Še posebej poleti zamenjam tople ovsene kaše prav z njimi ter si jih privoščim za zajtrk.
Morebiti si slišal/a že za tole, morebiti ne.
Ali si vedel/a
Da obstajajo kefirjeva zrnca, katera samo preliješ z mlekom (lahko tudi z lahkim).
Naslednji dan pa te pričaka zdrav, svež napitek brez konzervansov – doma pripravljen kefir.
Če sem bolj natančna..
Zjutraj ko vstanem me pričakajo, prejšnji dan z mlekom prelita zrnca, ki so že pridno izdelala moj zajtrk?
Pripravek nato precedim s cedilom. Kefir popijem. Zrnca sperem z vodo in ponovno prelijem z mlekom, da bo kefir naslednje jutro spet nared ☺
Ponavadi mu dodam žlico medu, kakšen orešček ali suho sadje.
POZOR: kefirja, oziroma zrnc se ne smeš dotikati s kovinskim priborom. Vedno je potrebno uporabiti plastičnega ali lesenega. Jaz uporabljam plastičnega – tako cedilo, kot tudi žlico.