Ključ lepote so lepi lasje: Domača maska za lase 4v1

Večina dolgolask se verjetno lahko strinja, da je težko priti do popolnega videza las. Za to je namreč potrebno striženje vsaj na nekaj mesecev, uporaba primernih hranljivih šamponov in balzamov ter kvalitetnih krtač za lase.

Medtem, ko se nekatera dekleta borijo suhimi lasmi in razcepljenimi konicami, se druga borijo s preveč mastnimi. Sama, priznam, da ne z enim in ne z drugim nimam večjih težav. Cepljenje konic preprečim z redno uporabo olj, zato so videti lepi in svetleči, zelo zmastijo pa se mi redko.

Do zdaj sem za nego uporabljala le šampon, balzam in olje. Kakšne večje zaščite ne potrebujem – ravnalcev ne uporabljam. Imam srečo, da so moji lasje popolnoma ravni. Le redko pa si jih nakodram.

Kar pa ne pomeni, da nimam nobenih težav. Moji lasje so tanki, v zimskem času pa postane moje lasišče bolj suho in srbeče, včasih je na njem mogoče zaznati tudi pojav prhljaja. Zato sem zaznala potrebo po uporabi maske, ki je do zdaj še nikoli nisem uporabljala. Pripravila sem jo kar iz domačih sestavin. Preden pa sem izbrala sestavine, sem temeljito raziskala, katere so dobre za lase in kakšne koristi imajo zanje.

4v1 domača maska za lase

domaca maska za lase

  • Jajce bo dalo lasem lesk.
  • Med bo zadrževal primerno raven vlage v koži, oziroma v lasišču. Če bo lasišče nahranjeno bodo lasje manj izpadali.
  • Olivno olje bo lase nahranilo in jih naredilo bolj močne
  • Cimet deluje antibakterijsko. Bakterije na lasišču so tudi lahko krivci za izpadanje las.

Jajce dobro razžvrkljaj in mu eno za drugo primešaj še ostale 3 sestavine. Masko nato nanesi na lasišče in lase. Pusti delovati vsaj kakšnih 20 minut. Nato najprej z mlačno vodo temeljito speri. PAZI, če bo voda prevroča bo v tvojih laseh zakrknil beljak. Za konec, kot običajno uporabi še šampon in balzam.

Moje mnenje: Masko sem seveda preizkusila tudi sama. Delovati pa sem jo pustila kar celo uro. Pred nanosom sem se bala, da bo ta iz las kapljala, a to se ni zgodilo, saj se na laseh malo strdi. Lasje se po uporabi lepo svetijo, pa tudi malo več volumna je bilo videti v njih. Na moje lasišče je delovala blagodejno – srbečice nisem več čutila in upam, da tako tudi ostane 🙂 V prihodnje pa jo bom (če mi bo le čas dopuščal) uporabljala enkrat tedensko.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+