Koliko je ura, hrana in seks

Take volje, kot se zbudiš, take volje si čez dan. Se strinjaš? Pri meni res v večini primerov velja.

Če vstanem z levo nogo, se mora narediti kasneje v dnevu res nekaj precej prijetnega, da se moje razpoloženje spremeni.

Ampak, ali lahko z nekaj vaje tudi sami zavestno vplivamo na ta proces? Po mojem, da bi šlo če bi se res potrudili.

Na kaj pa ti pomisliš najprej, ko se prebudiš?

To sem se sama zase vprašala nazadnje, ko sem pisala blog o zajtrkih in hkrati pomislila tudi na to, kaj drugim ljudem najprej pride na pamet, ko se prebudijo. Ali so to misli že iz same navade.. ali so spontane, glede na dan, ki nam sledi?

Prebujanje

Za povrh pa me je k temu razmisleku in pisanju spodbudilo tudi razmišljanje, da so nekateri odkar nas spremlja korona še posebej slabe volje.

Dober jutranji scenarij

Vsekakor je dobro, če se zbudimo z zanosom za nov dan, zadovoljni in naspani.

Če imamo čas, še malo poležavamo in premišljujemo. Jaz zelo hitro začnem misliti na zajtrk, saj se v večini primerov zbudim lačna. Pa na kavo..

Pogosto pomislim tudi na seks (če ga tudi izvedemo pa še toliko bolje). Seveda pa me zanima tudi, koliko je ura, še posebej če je to dan na katerega se moram odpraviti v službo. Za vikend mi pa ni toliko mar. Se ne oziram toliko na čas, ampak si kreiram dan tako, kot mi zapaše.

Taka so moja tipična jutra. Potem pa se kdaj najde še kakšno posebno jutro, recimo, ko pričakujem kakšen paket ali pa, ko je recimo petek in se zbudim še boljše volje v pričakovanju na vikend. Pa recimo, ko se mi obeta izlet in še kaj..

Slab jutranji scenarij

To so jutra, ko bi najraje cel dan ostala v postelji, ko nimam volje in energije za nič. Včasih se prebudim tako, brez posebnega razloga.

V še slabšem primeru pa je takih dni lahko več zapored. Recimo v primeru, ko imamo kakšne skrbi. Taki dnevi pa lahko posledično slabo vplivajo na naše duševno zdravje. Še posebej kadar preidejo v stalnico. Zato je pomembno, da skušamo ohraniti čim več motivacije.

Difuzor za eterična olja

Da lepše zaspimo, nam lahko pomagajo tudi eterična olja

Fino je če že zvečer preden zaspimo izključimo negativne misli. In z nekaj truda nam lahko uspe. Če zaspimo v pozitivnem stanju je večja verjetnost, da se bomo tudi zbudili boljše volje 💗

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+