Končno na svojem

Stara sem 27 let. Z mojim fantom pa sva skupaj že 3 leta in pol. Zato je bil skrajni čas, da greva na svoje.

Za to sva si prizadevala že lep čas, ampak ni šlo zlahka. Cene so vrtoglavo narasle, pa tudi stanovanj je zelo malo na voljo. Ne glede ali gre za prodajo, ali oddajo.

Glede na število ljudi, ki trenutno povprašujejo, si najemodajalci in prodajalci lahko privoščijo, da temeljito izbirajo med nami.

Ogledi so, kot razgovori za službo.

Sprašujejo te koliko časa nameravaš ostati, kje delaš, .. Zraven pa ven potegnejo še seznam ljudi ali parov, ki so bili na ogledu pred tabo (in ta ni kratek).. To pa še ni vse – ko se vrneš iz stanovanja, opaziš še celo vrsto parov, ki čakajo spodaj pred blokom, saj so prav tako prišli na ogled, kot ti – da, tudi to se nama je zgodilo. In potem čakaš, koga bo prodajalec, oziroma najemodajalec izbral. Kot bi čakal na odgovor za življenjepis ali pa igral loterijo.

Notranji dizajn

Slika je simbolična

Po naključju se nama je nasmehnila sreča..

Zadnjič je fant opazil, da se oddaja garsonjera. Poklical je in se zmenil za ogled. Garsonjer sva se sicer nekoliko izogibala, ampak sva morala znižati kriterije, če sva sploh želela kaj dobiti.

Tudi za to stanovanjce nisva bila edina kandidata v čakalni vrsti. Najemodajalec je sprva izbral nekoga drugega, ki pa ga je potem (na najino srečo) zafrknil in se ni več oglasil. Nato pa je poklical fanta, in ponudbo sva, jasno, sprejela. 😊

Najina garsonjera je kar posrečena, saj je nekoliko večja (33 kvadratnih metrov). Zraven pa je še gromozanski balkon in nekaj kleti, ki nista všteta v navedeno kvadraturo. Razporeditev je zelo dobra, tako, da je precej prostora za shranjevanje in zaenkrat s tem še nimava težav.

Kdo ve, mogoče pa od sedaj naprej napišem tudi kakšen nasvet, kako prihraniti s prostorom in pospraviti vse cunje 🤔😁

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+