Končno sem dobila pomoč za moj PMS

Še en mesec je naokrog in spet sem se znašla v mučnih dneh.

V zadnjem času sem objavila več prispevkov o groznih pms-jih in neprijetnih menstruacijah. Poročanje nadaljujem, ker verjamem, da se v podobnih situacijah znajde še katera od vas punc.

Menstrualni krči

Nazadnje sem pisala o tem, da me je zdravnik poslal na hormonske preiskave, po katerih naj bi prišli do prave metode zdravljenja, oziroma izboljšav.

Upam, da bo delovalo

Po mojih izvidih mi je ginekolog predpisal blažjo kontracepcijo, da se bo vse skupaj malo uravnalo.

Stranski učinki kontracepcije

Tale mesec bo še malo težek, saj tabletke lahko začnem jemati šele na prvi dan menstruacije. Malo me sicer skrbi, kako se bodo obnesle. Da nebi bila v tem času še bolj živčna ali kaj podobnega. Če bo temu tako, jih bom pač nehala jemati. Vem pa, da je zadnji čas, da začnem ukrepati.

Jemati jih bom morala od 3-6 mesecev. Potem bomo pa videli. Kljub temu, da še ne vem, kakšen bo učinek, sem vesela, da sem si pomoč poiskala.

Včasih kar zavlačujemo pri takih rečeh, češ, da ni nič takega. Saj je samo menstruacija, tako, kot pri vseh. A to nima smisla. Nimamo vse enakih težav v teh dneh. Zakaj bi se sploh toliko dni v mesecu morale počutiti slabo? Torej, hočem reči, da ni prav nič patetičnega v tem, če si za take probleme poiščeš pomoč in včasih malo pojamraš. Bom pa v prihodnjem, oziroma po moji kuri z jemanjem tabletk napisala še eno poročilce o tem, če so moji hormončki kaj na boljšem, oziroma, če so se z jemanjem tabletk pojavili kakšni stranski učinki.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+