Test: Občutljiva in razdražena koža – moja osebna izkušnja

Tole je pa za vse tiste, ki se borite z razdraženo, suho in občutljivo kožo, katere stanje se pozimi še toliko bolj poslabša. Ta izjemno neprijeten problem še kako dobro poznam in ga ne privoščim nikomur. Stanje pri meni je tako hudo, da mi še kreme za dojenčke pustijo kar močno pekoč občutek. In vem, kako je leta in leta preizkušati kreme, ki še vedno kljub številnim obljubam dajejo pekoč občutek. Razumem pa tudi kakšen je ta začaran krog, ko ne vemo ali bi se napudrale, da bi rdečico prekrile, ali pa se rajši nebi, ker bo potem, ko bomo make up očistile rdečica še toliko hujša.

Leta in leta sem v drogerijah pa tudi v lekarnah buljila v celo množico izdelkov na policah in vsa zmedena ugibala, kaj mi bo zares pomagalo – brez uspeha. Eno od glavnih vprašanj v moji glavi pa se je gibalo tudi okrog cene – koliko 10 evrov lahko zapravim? Kaj, če mi bo kljub visoki ceni krema še vedno pustila pekoč občutek, moji izpuščaji in luske pa ne bodo izginili.

In potem se je končno zgodilo

Dobila sem namreč priložnost, da brezplačno preizkusim kremico. Ta pa je mojo kožo nahranila, kot še nobena do zdaj. Hkrati pa RES NIKOLI ne pusti na moji koži pekočega občutka, tudi luščenja ni več – se pa kljub ustrezni negi kože trudim, da spijem vsaj nekaj litrov vode na dan (2-3 litre). V slabem tednu je bila moja koža videti občutno lepša in bolj zdrava.

najboljša krema za suho kožo

Na koži ne pusti niti mastnega sijaja

Krema ni tako poceni – ne bom olepševala. Če ne bi dobila priložnosti, da jo najprej preizkusim zastonj, je tudi verjetno nebi kupila. A od takrat naprej uporabljam le še čistilna mleka, pilinge in kreme te blagovne znamke. Poleti uporabljam kreme lažje teksture. Pozimi pa je tale na fotografiji moja najboljša prijateljica. Test je z odliko prestala vsakokrat 🙂

Res je, da se koža vsakogar med seboj razlikuje. Torej, če imaš suho in razdraženo kožo, tako, kot jaz, še ne pomeni nujno, da ti bo pomagal isti proizvod, kot meni. A vseeno priporočam, saj je jaz namreč ne morem prehvaliti. Kolikor mi je znano, je v prosti prodaji še ni mogoče kupiti, naročiš pa jo lahko v spletni trgovini.

Želim ti vse dobro in čim manj kožnih preglavic v prihodnje 🙂

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+