Kritična žaba je končno zadovoljna z eno od zdravstvenih ustanov, pa še oteženih nog ne bo več imela :)

V kolikor smo jaz in moji bližnji v zadnjem dobrem letu imeli opravka z našimi najbolj znanimi ustanovami, je vedno šlo nekaj narobe. Pa pustimo tu samo dolge čakalne dobe in nekaj urno čakanje pred ambulantami.

V medijih lahko prepogosto slišimo kako našim zdravstvenim institucijam primanjkuje denarja. Pa je problem res v tem? Seveda do neke mere je, ampak menim, da to ni tisti – glavni problem. Govorim namreč o površnosti nekaterih zaposlenih. Pa upam, da se mi tu pod komentarji ne bo oglasila kakšna jezna, jeseniška medicinska sestra. Naj se ve, da ne mečem vseh v isti koš, čeprav menim, da je takih vse več.  Popolnoma razumem, da nihče ni popoln in da se napaka lahko zgodi, ampak ne v 80% primerov.

Naše izkušnje? – predpisana zdravila, ki jih nekdo ne bi nikakor smel jemati, napačne, skorajda smešne diagnoze, potem pa se izkaže, da je bolezen res huda ter prisotna že v vseh svojih razsežnostih.. -ampak do te ugotovitve traja par mesecev neprespanih noči in bolečin. Pa skrbi tudi. Saj ti šele po tem dolgem času nekdo reče: “oh potem pa res mora biti nekaj narobe” in se končno odloči, da ti vzame kri, naredi tisti ultrazvok ali EKG, ki mu vzame bore malo časa. Prej pa nič! Le po neki – ne vem kakšni logiki določi neko, omembe skoraj nevredno zdravstveno težavo in predpiše tista, osnovna zdravila. Pa ne vem, ali imam jaz in moji bližnji res smolo.. ali se to pogosto dogaja tudi vam?

Konkretnega primera, oziroma podrobnosti, tu ne bom navajala, saj je stvar osebna, sploh pa v glavnem ne gre zame ampak za nekoga drugega bližnjega, zaradi izkušenj katerega so tudi meni in še komu drugemu v zadnjem letu eden za drugim poganjali sivi lasje. Jaz sem sicer precej zdrava in čila, a vendar sem že v tem še vedno zdravem obdobju prišla domov z napačnimi, oziroma nenatančnimi izvidi ali pa jezna ker so pozabili, da sem še vedno v čakalnici – da, pri obisku specialistov me je bolj kot ne doletela neka srednja žalost. A, tu ne smem pozabiti, da pa imam veliko srečo, ker imam zelo dobrega in prizadevnega osebnega, oziroma splošnega zdravnika

Pozitivna izkušnja

Kot strela z jasnega pa me je v zadnjo prešinila dobra, zelo pozitivna izkušnja. Nastanjena sem bila v bolnišnični ustanovi v Rožni dolini – Kirurški sanatorij rožna dolina. Tam sem imela operacijo razširjene vene v dimljah. Od prvega posveta s kirurgom pa do posega je teklo vse zelo hitro. Celotno osebje je bilo zelo prijetno in prijazno. Vsi s katerimi sem bila v stiku – vse od kirurga, sester.. pa do fizioterapevtke.

Pa tudi sama bolnica je malo bolj na nivoju – stene so lepo prepleskane z nežnimi prijetnimi barvami, postelje in druga oprema niso dotrajane, čistoča je vrhunska, vsaka posamezna soba ima svoj tuš in stranišče ter televizor..Teh bonusov tu niso deležne samo nadstandardne sobe v kateri sem bivala prvi dan ob prihodu, ampak tudi vse ostale, Skratka, bivanje je bilo udobno, kolikor je v bolnici le lahko. Mojemu fantu so celo dovolili, da me pride obiskat, ko se je ura obiskov že iztekla.

Uspelo mi je posneti hitro fotko, preden sem se dokončno raztovorila 🙂 V to sobo sem bila nastanjena ob prihodu. V kotu ob oknu je še jedilna miza, na sprednji steni TV, za mano pa se skriva še kopalnica.

Oo in še to! Vsakič, ko sem bila naročena so se resnično točno držali ure. Čakati mi ni bilo potrebno niti dveh minut več. Kar nisem se mogla načuditi tej popolni organizaciji.

Vsekakor priporočam, da si, kadar boste izbirali med zdravstvenimi ustanovami izberete Kirurški sanatorij Rožna dolina, če bo storitev, ki jo potrebujete možno opraviti tudi pri njih. Ampak seveda – naj bo potrebe po zdravnikih in zdravljenjih čim manj.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+