Kruh iz bananine moke

Naj najprej povem nekaj besed o bananini moki, saj je za večino najbrž to nekaj novega. Ne bo pa pustila ravnodušnih tistih, ki se radi držite zdravega načina prehranjevanja.

Primerna je za tiste, ki ne smete glutena. Vsebuje odporni škrob in vlaknine. Ob uživanju pripravkov in živil iz bananine moke vase zato ne vsrkamo veliko kalorij. Pa tudi sladkorja v krvi ne bo dvignila.

Lahko se uporablja pri peki in kuhanju – torej toplotno obdelana. Pa tudi kot surova. Npr. v muslijih, smutijih. Primerna je tako za pripravo slanih, kot tudi sladkih jedi.

Tole je en kup super reči o naši novi mokci, zdaj pa se lahko prestavimo, kar k našemu kruhku, katerega priprava je zelo hitra in enostavna.

Za kruh iz bananine moke sem uporabila naslednje sestavine:

  • 140 g zelene bananine moke
  • 100g eritritolčka
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • pol čajne žličke sode bikarbone
  • 2 bio jajci
  • 2/3 skodelice mleka (uporabila sem bio riževo mleko s kokosom)
  • 75g masla (uporabila sem kokosovega)
  • 2 zreli banani
  • 40g grenkega kakava
  • čajna žlička cimeta
  • 80g bio orehov

Za začetek kar prižgi pečico, saj bo masa v hipu nared. Ogrej jo na 170°C.

Potem skupaj zmešaj vse sestavine, razen banane pusti za konec. Sladice z vegane

Banani zmečkaj z vilico. In jih nato rahlo vmešaj v maso, ki si jih dobila iz drugih sestavin.

Vse skupaj zlij v pekač, daj v pečico in peci od 40-45 minut.

Bananin kruh nato dobro ohladi.

Bananin kruh

Namig: rezina bananinega kruha je, kot nalašč za zajtrk. Še boljša pa je z arašidovim maslom in na koščke narezanimi bananami ob kozarcu kokosovega mleka. Dober tek!

Aja, takele super sestavine, kot je bananina moka lahko dobiš pri Pajs brez obresti 🙂

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+