Rada imam zajtrk ampak zadnje čase preveč zgodaj vstajam, da bi mi pasalo kaj dosti pojesti. Sploh če bi si to ob tako zgodnji uri morala še pripravljat.
Zato sem si zadnjič spekla brownije, ki so kot nalašč za zajtrk. Ker so že vnaprej pripravljeni in ker mi je ravno prav tisti mali košček.
Nekaj skoraj moram dat v želodec, če ne še nalivam s samimi kavicami, za povrh pa sem se kadilka, kar na čisto prazen želodček ni fajn.
Receptek
Priprava je zelo zelo hitra in enostavna, zato so tile browniji primerni tudi za tiste, ki kuhanja in peke ne marate preveč.
Sestavljajo jih pa same take sestavine, ki so za zajtrk zelooo dobrodošle⤵️
- 340 g medu
- 70 gkakava
- 100g ovsenih kosmičev
- 120g mandljevega masla
- ščepec soli
- poravnana čajna žlička sode bikarbone
- peki papir ali masko za premaz pekača
Najprej pečico segrejemo na 160°C.
Ovsene kosmiče zmeljemo v moko. Nato pa vse sestavine dobro zmešamo skupaj.
V z maslom pomaščen pekač nato porazdelimo nastalo maso. Porinemo ga v ogreto pečico. In to je to!