Ljubitelji kave tega ne smete spregledati

Vsi ljubitelji kave vemo, kako se začenja naš dan – z veliko skodelico te aromatične budnice. In potem čez nekaj ur sledi še ena, in še ena, pogosto še četrta.

Jaz imam najrajši tisto pripravljeno v džezvi, doma. Kava v lokalih me redko zadovolji. Pijem jo brez sladkorja, ker mi je okus tak, kot je, všeč. Pa tudi njena grenčica je prijetna. Ponavadi ji dodam nekaj mleka, ker si delam zelo močno kavo, zaradi katere me lahko peče zgaga.

Po kavah z raznimi dodatki običajno ne posegam, ker je v njih ponavadi gora sladkorja in arome, ki naredijo okus nekoliko umeten in prav nič pristen. Ampak sem kljub temu pred kratkim, kar se tega tiče, poskusila nekaj novega.

Tokrat so mi kavico pripravili pravi strokovnjaki

Zaupala sem čisto pravi pražarni kavic. Le komu bom, če ne njim.

V pražarni Escobar so mi pripravili kavo z aromo vanilje in karamele – tako, kot sem si izbrala.

Escobar kava

Dali so mi tudi nekaj nasvetov pri kuhanju kave, katerih do sedaj nisem poznala.

Ker kava ni prevelika ljubiteljica prevelike vročine, je potrebno paziti, da ne zavre prehitro. Tega res nisem vedela.

Odstaviti pa jo je potrebno še preden zavre – ko nastane debela plast pene. Ta slednji korak pa sem sicer upoštevala že prej.

Komaj sem čakala, da preizkusim tole kavico. Pri kuhanju sem se točno držala navodil.

Ljubitelji kave

Vonj je omamen..

Pri prvem požirku, je bilo takoj zaznati, da je res zelo aromatična in močnejša od kav, ki sem jih vajena. Za skodelico sem jo porabila manj, kot običajno, pa je bila aroma kljub temu veliko bolj zaznavna. Priokus vanilje in karamele pa je ravno pravšnji, tako, da ne preseže arome kave.

Kavica mi je zelo všeč in z veseljem  bi preizkusila še mnoge druge aratizirane kave iz pražarne Escobar, saj mešanico res znajo narediti tako, kot je treba. Brez vsakršnega dvoma lahko rečem, da je to najboljša kava, kar sem jih pila do sedaj.

Več o pražarni Escobar si poglej na njihovi spletni strani,  kjer kavo lahko tudi naročiš. Spremljaš pa jih lahko tudi na FB.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+