Vsak vikend greva na obisk k tem ubožcem

Sicer so sedaj v varnem zavetju. A mnogi so pred tem prestali veliko hudega. Še vedno tudi nimajo lastnika, ki bi vsakega izmed njih imel prav posebej rad in jim namenil crkljanje.

Govorim o Mačjem Dolu,  o škofjeloškem zavetišču za mucke, ki jim nudi topel dom in hrano. Seveda so mucki na voljo za posvojitev. S tem prispevkom pa bi rada predvsem spodbudila, da se ljudje odločite za posvojitev živali iz zavetišč, ne pa, da norite za pasemskimi.

Tudi ta vikend sva jih s fantom šla obiskat in jim prinesla mačje prigrizke. Ta obisk je postal že najina rutina.  Tako so se naju že navadili, da le spustim glas in se kar v “vsujejo” ven pred ogrado. Naj omenim, da se je na začetku ob najinih obiskov pokazalo le nekaj muckov.

« of 6 »

Se mi zdi, da pri nas še vedno nismo dovolj osveščeni glede oskrbe muc. Mucki se pač skotijo in potem jih je kar naenkrat preveč, lastnikov pa ni več dovolj.

Nekateri ljudje imajo mucke brez doma za navadno golazen, ki se potika okrog smeti, a vendarle le iščejo hrano za preživetje. Da ne omenim, da je za tako mišljenje kriv človek sam. Saj le zaradi neskrbnih lastnikov, ki dovolijo, da se njihove muce množijo in zaradi takih, ki jih potem zavržejo, število potepuških muc – normalno, narašča .

Muc

Manjkajoča tačka ne ovira Gašperja pri vzpenjanju na stol

Nekateri mucki v Mačjem Dolu so zaznamovani, enemu celo manjka prednja tačka. Zelo je plah, a se naju ta tudi počasi navaja. V mojih očeh pa z njim ni nič narobe, a me žalosti, ker se zavedam ,da bo verjetno težko našel ljubečega lastnika.  Posvojitelji se navadno odločajo za mlade, zdrave mucke. Če bi sama imela pogoje za posvojitev bi se ravno iz tega razloga zagotovo odločila prav za tronožca, a jih žal nimam.

To mačje zavetišče lahko najdete tudi na Facebooku, pod imenom Žverca, društvo za pomoč živalim. Zanje pa so možne tudi donacije, ki jim bi seveda prišle prav, saj pravkar urejajo novo lokacijo, kamor se bodo kasneje selili.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+