Mileram čokoladna torta z jagodičevjem

Tole sem pekla že nekaj tednov nazaj za očijev rojstni dan. Pa sprva niti nisem imela namena tule na blogu posharat, zaradi česar je tudi fotka tako tako. Zdaj sem se pa le odločila, da vam pokažem ta recept, ker je res fajn.

Mileram čokoladna torta z jagodičevjem

Ponavadi delam predvsem skutne in jogurtove torte. Večkrat sem za očijev rojstni dan skušala narediti čokoladno, ker ima take najraje. A sem vedni naletela na problem, saj čokoladne torte ponavadi vsebujejo veliko jajc, oči pa je na njih alargičen. Še posebej kadar so v tako veliki količini. Za tale super recept pa sem porabila samo enega kar ni predstavlja nobenih težav.

Sestavine

Za testo:

  • 300g moke
  • 180g masla
  • 180g smadkorja
  • 60g kakava v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1 ščepec soli

Za nadev:

  • 140g temne čokolade (z vsaj 70% kakava)
  • 220g sladkorja
  • 700ml mleka
  • 3 vrečke čokoladnega pudinga
  • 800g mileram kisle smetane
  • 350g zamrznjenega jagodičevja (jaz sem tokrat uporabila mešane gozdne sadeže)
  • 1 vrečka želatine v prahu

Postopek

Najprej pripravimo testo, tako, da vse sestavine dobre zmešamo skupaj. Nato nastalo maso razporedimo po tortnem pekaču, na dno katerega smo dali peki papir. Robove pa smo predhodno namazali s stopljenim maslom in pomokali.

Maso razporedimo tudi po robovih. Na malo manj, kot en centimeter debelo. Pekač z razporejeno maso nato postavimo v hladilnik.

Nato se lahko lotimo nadeva. Še prej pa segrejemo pečico na 170°C.

Pol litra mleka zavremo. V 200 ml mleka pa vmešamo vse 3 puding in sladkor. Pazimo, da ne bo grudic.

Ko mleko zavre vanj zamešamo to pudingovo zmes in kuhamo, kot običajno, toliko časa, da se zgosti.

Posodo nato odstavimo, in v puding vržemo še nalomljeno temno čokolado, da se ta dobro raztopi. Za njo pa še mileram kislo smetano.

Nastalo maso nato zlijemo v pekač v katerem je že oblikovano in ohlajeno testo. In vse skupaj porinemo v pečico.

Ko se bo peklo že 30min čez posujemo še gozdne sadeže in porinemo nazaj v pečico za še 30 minut. Potem pa je torta pečena.

*gozdne sadeže sem predhodno vzela iz zamrzovalnika in odcedila

Malo jo ohladimo. Kasneje pa čez sadje polijemo še nekaj oslajene želatine, da se sadje ne kvari in ostane na videz sveže. Sama nisem porabila cele želatine, le toliko, da sem prekrila sadeže. Tudi želatino sem zelo malo osladila. Toliko, d ni bila ravno brez okusa.

Najbolje je, če torta potem stoji čez noč, da se dobro fiksira.

Čokoladna torta recept

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+