7 nasvetov za močne in dolge trepalnice

Imaš tudi ti kratke in tanke trepke? Zjutraj pa pri ličenju porabiš vsaj 15 minut, da izgledajo vsaj približno zadovoljivo (čeprav že izumetničeno,  ker si vsaj 3x nanesla maskaro). Ti pogosto izpadajo… si želiš daljših in gostejših ali pa le želiš ohraniti njihovo zdravo rast? Odgovor je verjetno DA, močne in dolge trepalnice so želja nemalo katerega dekleta. Potem moraš nujno upoštevati spodnje nasvete!

1. Zlato pravilo – Rok uporabe

Pri maskarah, senčilih in eyelinerjih moraš nujno upoštevati rok uporabe. Prestari izdelki lahko tvojim trepalnicam škodijo tako, da jih naredijo bolj krhke, postopoma pa te začnejo odpadati. Še huje – povzročijo lahko huda vnetja oči!

2. Čiščenje

Vsak večer si nujno temeljito (vendar nežno) očisti obraz z izdelkom za odstranjevaje make-upa. Na voljo imaš različna čistilna mleka, micelarne vodice in gele. Izberi takega, ki ne draži tvoje kože in oči, da ne boš s čiščenjem naredila več škode kot koristi.

3. Neposredna nega trepalnic

Najmanj kar lahko narediš je, da si po tem, ko temeljito očistiš makeup obraz namažeš še s kremo, ki jo redno uporabljaš, tako, da se rahlo namažeš kar čez trepalnice (vendar, ne pretiravaj z izdatnimi količinimi, da se ne zbudiš z razdraženimi očmi). Tudi te namreč prav tako, kot tvoja koža potrebujejo vlaženje (še posebej po čiščenju). Nekatere kreme za obraz že vsebujejo učinkovine za rast trepalnic in obrvi. Na voljo pa imaš tudi serume in razna olja (na primer olivno in ricinusovo), pomagaš pa si lahko tudi že z navadnim vazelinom, pri čemer pa je najboljše, da ti ni potrebno pregloboko seči v žep.

4. Prehrana

Pomembnejša je, kot misliš. Tisto, kar vnašamo VASE ni nič manj pomembno, kot tisto kar nanašamo NASE – pomanjkanje nekaterih vitaminov ima  lahko na tvoje trepalnice velik in trajen vpliv. Vitamin B kompleks bo okrepil tvoje lase in trepalnice, našla ga boš v ribah, bananah, mandljih, orehih,..

5. Masaža vek

Nežno masiranje vek pripomore k boljši cirkulicaji krvi, zaradi česar bodo trepalnice rasle hitreje.  Enako velja tudi za rast last v kolikor masiramo lasišče. Gre za sila enostavno opravilo, katerega lahko izvajamo doma pred televizijo ali pa v postelji pred spanjem, za to metodo pa ne boš porabila niti centa.

vrste tipi maskar krtack

Za lažji nanos izberi tip maskare, ki ti najbolj ustreza

6. Izberi pravo maskaro

Med najbolj poznanimi tipi maskar sta tak, ki optično zgosti trepalnice in tak, ki jih podaljša. Poznamo pa tudi že kombinacijo obojih. Izberi tak tip, ki ti najbolj ustreza, oziroma takega, ki bo ustvaril tvoj želeni videz. Če imaš stalno oslabljene in krhke trepalnice ti priporočam, da prilagodiš izbor maskare tako, da izbereš hipoalergeno maskaro, ki ne vsebuje parabenov in silikonov. Take običajno vsebujejo bolj nežne sestavine, ki ne poškodujejo trepalnic.

7. Nanos maskare

Maskaro boš zjutraj lažje, bolj gladko nanesla, če boš zvečer pred spanjem trepalnice namazala z oljem. Da trepalnice ne bodo zlepljene in polne grudic po nanosu uporabi še krtačko stare očiščene maskare, ta jih bo ločila in pobrala odvečno maskaro. Če je potrebno, postopek ponovi. Po vsaki uporabi staro krtačko spet dobro operi.

Svoje trepalnice boš lahko okrepila le, če se boš nasvetov držala redno.  Še posebej vesela bom, če mi zaupaš tvoj napredek v komentarju, kot tudi metode, ki si jih koristila. Pa srečno!

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+