Na testu: arganovo olje boljše kakovosti

Moja koža je zelo suha, kar si morebiti odkrila že v prejšnjem prispevku. Se pa pozimi (še posebej kadar je tudi vetrovno) na moji koži občasno pojavijo lišaji – grozne luske. Kljub temu, da sem našla kremo, ki mojo kožo na obrazu, kar dobro nahrani in je nikoli ne razdraži. Zato sem ter tja le ta ne zadostuje. Iz tega razloga sem prejšnji teden v četrtek začela uporabljati še arganovo olje iz Galenskega laboratorija (Gorenjske lekarne). Več o samem izdelku si lahko prebereš tukaj.

 

arganovo olje

V času testiranja sem ga nanesla po dvakrat na dan, prav tolikokrat v dnevu pa sem se namazala tudi z mojo najljubšo kremo, ki je že nekaj časa stalnica na moji polički.Preden sem ga predstavila vam in ga do konca skritizirala, sem se odločila, da mu dam slab teden časa, da pokaže svoje zmogljivosti, pa sem kasneje ugotovila, da toliko dni sploh ne potrebuje.

Dan 1

O kakšnih občutnih spremembah prvi dan, seveda, še ni mogoče govoriti. Lahko pa povem, da moje zelo občutljive kože ne razdraži, kot velika večina drugih produktov. Navdušena pa sem bila tudi nad praktično embalažo. Saj je na pokrovčku pritrjena kapalka, tako, da se olje lahko brez kakršnegakoli neželenega mastnega packanja in izliva prevelike količine nakaplja na obraz.

Dan 2

Takoj drugi dan sem opazila, da se moj obraz lušči že malo manj. Zato sem olje pridno vtirala v kožo še naprej 🙂 Aja, je pa rahlo čudnega in neprijetnega vonja. Je pa ta vonj zelo blag, tako, da ni take panike. Zavohaš ga le zelo od blizu.

Dan 3

To olje je res zelo voljno. Pa tudi lepo in hitro se vpije – če seveda ne pretiravamo s količino. Kakšnih 6-7 kapljic naekrat je dovolj. Opažam, da koža izgleda bolj zdrava, saj ji je olje dalo lep, naraven lesk. Luske so skoraj popolnoma že izginile, če ne štejem mojega nosu – vendar menim, da se ta lušči le zaradi prehlada. Mislim, da oljček opravlja test zelo dobro 🙂

Dan 4

Menim, da se tu lahko moje testiranje konča. Na moji koži ni več opaziti sledi dehidracije. V štirih dneh je olje dobro opravilo svojo nalogo. Koža je dan za dnem videti olj čvrsta. Kapo dol 🙂 . (Vsaj) tole stekleničko bom zagotovo do konca porabila. Priporočam ga tudi vsem, ki imate občutljivo kožo.

Za konec moram še povedati, da sem olje imela le kot za nek dodatek k negi kože. Drugim navadam se v času uporabe nisem odrekla. Še vedno sem uporabljala pilinge, čistilna mleka in mojo kremo. Pri tem pa sem pazila, da sem popila zadostno količino vode (na moji koži se namreč občutno pozna, če nekaj dni zapored “štrajkam” pri pitju tekočine).

Moja končna ocena
 • 7.5/10
  izboljšanje stanja kože - 7.5/10
 • 10/10
  praktičnost uporabe - 10/10
 • 7/10
  vpojnost - 7/10
 • 10/10
  cenovna dostopnost - 10/10
 • 10/10
  blagodejnost in NErazdražljivost - 10/10
8.9/10

2 komentarja

 1. Radovan Novak 18/12/2019
  • Žabica 06/01/2020

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+