To je njihov najbolje prodajan izdelek

Hrana, hrana, hrana.. Spet smo tu. Nič hudega. Jaz verjamem, da dobra hrana, da življenju pomemben prispevek. Tokrat sem preizkusila njihov najbolje prodajan izdelek.

V MojČili družini je vse podrejeno čilijem. Čiliji jim predstavljajo način življenja. Z izdelavo omak in marmelad so začeli ljubiteljsko. In več let je trajalo da so dosegli zastavljeno perfekcijo. Sedaj so njihove poti začele segati širše. Njihova želja je oskrbovanje znanih restavracij, ki dajejo poudarek kvaliteti mesa, oziroma priprave le-tega.

Cel proizvodni postopek izvedejo sami. Od vzgajanja samih semen, pobiranja čilijev, čiščenja,..dokler ne pridejo do končnega, za nas pripravljenega živila.

Čilijeva marmelada

Ker rada uživam ob dobri hrani vseh vrst in ker obožujem tudi pekoče, sem tokrat preizkusila njihovo marmelado, ki se toliko bolj poda k močnim mesnim jedem. Prav rada pa jo porabim tudi kakšno žličko kar tako, pri hladnih jedeh.

Čeprav so vse iz čilija še ne pomeni nujno, da so vse zelo pekoče.

  • Marmelada prve stopnje je primerna za tiste, ki jim je hitro dovolj. Za take, ki premorejo užiti malo popra v jedeh in nič kaj dosti več.
  • Druga stopnja se znajde na sredini.
  • Tretja pa je že bolj pekoča, za tiste malo bolj drzne.

čilijeva marmelada

Jaz sem preizkusila prvo različico. Prenesem lahko zelo pekoče. A vendar pa ni prav, da je pekoče v tolikšni meri, da prekrije okuse druge hrane, oziroma sestavin. Absolutna zmaga pri mariniranju, oziroma karamelizaranju mesa. Posebej svinjine. Namen marmelade ni samo dodajanje pekočega okusa. Ima poseben in specifičen okus, ki so ga skrbno razvili. Tako, kot vse drugo v njihovi ponudbi. Prvič sem jo preizkusila v burgerju. Njena sladkost in začinjenost izvrstno dopolnita težek in močnejši okus sočne govedine. Popolno! Običajno sladko slanih kombinacij niti ne maram.

Pa še pikantne omakice

Čili v različnih variacijah uživam večkrat na teden. Tole omakico zelo rada uporabim pri kakšni “tahitri” jedi, kot je na primer dobro pripravljena morska pica.

najboljše čili omake

Je nekoliko bolj pekoča. Moji različici je dodan česen, katerega okus v hrani tako zelo obožujem. Njegov okus se čuti kljub ostremu okusu čilija. Meni je takoooo dobra. Mislim, da jo bom imela za štirikrat, največ petkrat. Šla bo v sendviče, omake, k mesu,..  Še malo pa jo bom začela nositi kar s seboj po restavracijah.

Te čilijeve omake in marmelade niso podobne tistim, ki sem jih poznala do sedaj. Saj jih odlikujejo specifični in posebni okusi. Zato hrano ne naredijo samo pekoče ampak jo le dopolnijo na najboljši možen način.

Več o njih si poglej na MojČili.si, kjer izdelke lahko tudi naročiš. Za naročila in kakršne koli informacije pa lahko pokličeš tudi na številko 041 680 090.

MojČili in Keramiko Školjka o kateri sem nedavno pisala lahko v decembru 2019 obiščete tudi v BTC-ju v hali A7.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+