Najboljša domača maska za lase

Se zjutraj zbudim in po lasišču občutim grozno srbečico, prav tako, kot že zadnjih nekaj dni, ko se mi je že malo pojavljal prhljaj. In prav tako, kot vsako leto kadar se vreme začne spreminjati v hladnejše.

Pa pobrskam malo po toaletnem kovčku, če bi slučajno našla kakšno kvalitetno masko za lase (ki je žal ne uporabljam dovolj redno). Nič. Treba se bo znajti v kuhinji. In v mislih se mi splete ideja, kakšna bi bila zame trenutno najboljša domača maska za lase.

Medtem se spomnim, da je jajce več kot učinkovito pri takih zadevah in si pripravim tako masko, pri kateri porabim en jajček, nekaj špric šipkovega olja in polno žličko medu. Vse skupaj zmešam. Se preoblečem še v staro majico, da nebi kaj kapljalo in masko temeljito vtrem v lase.

Takole počakam pol ure.

Naredi sam maska za lase

Vmes še malo pospravim iz pomivalca, skočim po krompir v klet.. Ni mi mar, če me vidi kakšen sosed s to mokro figo na glavi. V tem času pa kaj kmalu občutim tudi blagodejen občutek.

Ko pol ure preteče si masko sperem z mlačno vodo, ne vročo, da jajce ne bi zakrknilo. Umijem še z dobrim šamponom in balzamom ter posušim.

Na lasišču je mnogo boljši občutek. Moji tanki lasje so bolj svetleči in izgledajo močnejši. Tudi moja volja se pri takih ugotovitvah popravi.

Najboljša domača maska za lase

In še enkrat pomislim, kako sem včasih zagovarjala domače maske za obraz in lase iz domačih sestavin. Vedno so delovale in tudi tokrat je tako. Pa recimo tile domači pilingi, ki tudi omogočajo pravi spa v udobju doma.

Tako, da kar pogumno pri takih eksperimentih. Namesto šipkovega olja lahko kadarkoli dodaš katerega drugega. Recimi olivno ali pa rožmarinovo. Za posvetlitev las pa lahko dodaš malo limone.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+