Najboljša multifunkcionalna olja za nego

Kar se tiče nege igrajo pri meni veliko vlogo olja. Uporabljam jih namreč vsak dan. V tem prispevku razkrivam, katera od njih so zame nepogrešljiva in za kakšne namene jih koristim, čeprav se uporabljajo še za marsikaj drugega.

Jojobino olje

olje za suho kozo

Jojobino olje je eno izmed najnežnejših, zato je zelo primerno za tiste, katerih koža je izjemno občutljiva na raznovrstne kozmetične izdelke, saj na kožo deluje zelo blagodejno. Pohvali, se lahko z visoko vsebnostjo vitamina E in antioksidantov. Uporabljam ga:

  • kot sestavino v maskah: najrajši ga primešam zeleni glini – ta maska učinkovito, a nežno odstranjuje ogrce in mozolje
  • za lase: pred sušenjem las ga nanesem na konice -te tako ostanejo mehke in zaščitene, lasje pa se bistveno manj cepijo. Nepogrešljiv pa je tudi za zaščito las na morju. Takrat ga uporabljam vsakodnevno, da lase zaščitim pred soncem in soljo.

Ricinusovo olje

Ricinusovo olje se po svoji gosti teksturi nekoliko razlikuje o drugih olj. Prav tako je skoraj brez vonja. Najpogosteje ga uporabljam za

  • lasišče – pozimi moje lasišče prizadene srbečica, saj ob padcu temperature postane suho, kar pa je pogosto tudi vzrok za pojav prhljaja. Da nastanek le tega preprečim, ricinusovo olje enkrat tedensko vtrem v lasišče in ga pustim delovati čez noč. Po takem tretmaju srbečice in razdraženosti ne čutim več.
  • trepalnice – na trepalnice ga nanašam že nekaj tednov, ob uporabi so te prenehale odpadati (kar se je prej dogajalo pogosto) in tako so postopoma postale gostejše in daljše.

Olivno olje

olivno olje

Je zame nepogrešljivo tako v hrani, kot tudi za kozmetične namene. Uporabljam ga za:

  • lasne konice – enako kot ostala olja se ga nanese na konice las z namenom zaščite in preprečevanja da bi se te cepile
  • suho kožo – včasih ga uporabim popolnoma samostojno in se z njim namažem po obrazu
  • kot dodatek pilingom za ustnice – nekaj kapljic olivnega olja kanem k medu in sladkorju in si tako pripravim čudovit piling, ki ustnice nahrani in jih naredi očitno bolj polne

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+