Namesto poletnih hladnih jogurtovih sladic se zdaj, ko se je shladilo priležejo nekoliko drugačne. Take tople s tekočo sredico. Njamiiii. Tokrat je po kosilu na mizi pristal čokoladni souffle.
Uporabila sem dva, za v pečico primerna lončka, z naslednjimi sestavinami⤵️
- 100g Milke
- 25g masla
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 50 g sladkorja (jaz sem uporabila Eritritol)
- Kakav v prahu za posip
Priprava sufleja
- Maslo in čokolado raztopimo v kozici ali pa na pari. Medtem ločimo beljake od rumenjakov. Ko je zmes čokolade in masla že malo ohlajena ji primešamo rumenjake.
- Prižgemo pečico in jo segrejemo na 200°C.
- Nato iz beljakov in sladkorja naredimo rahel, ne preveč čvrst sneg. Med stepanjem dodajamo sladkor.
- Čokoladi in rumenjakom postopoma in nežno vmešamo sneg.
- Modelčke napolnimo z dobljeno maso. V ogreti pečici pečemo 10 minut.
- Ko jih vzamemo iz pečice jih še malo potresemo s kakavom in postrežemo.
Sufle mora v sredini ostati tekoč, zato pazi, da ne boš pozabila na uro. Dober tek ❣️