Čokoladni souffle z Milko

Namesto poletnih hladnih jogurtovih sladic se zdaj, ko se je shladilo priležejo nekoliko drugačne. Take tople s tekočo sredico. Njamiiii. Tokrat je po kosilu na mizi pristal čokoladni souffle.

Uporabila sem dva, za v pečico primerna lončka, z naslednjimi sestavinami⤵️

  • 100g Milke
  • 25g masla
  • 2 rumenjaka
  • 3 beljaki
  • 50 g sladkorja (jaz sem uporabila Eritritol)
  • Kakav v prahu za posip

Priprava sufleja

  • Maslo in čokolado raztopimo v kozici ali pa na pari. Medtem ločimo beljake od rumenjakov. Ko je zmes čokolade in masla že malo ohlajena ji primešamo rumenjake.
  • Prižgemo pečico in jo segrejemo na 200°C.
  • Nato iz beljakov in sladkorja naredimo rahel, ne preveč čvrst sneg. Med stepanjem dodajamo sladkor.
  • Čokoladi in rumenjakom postopoma in nežno vmešamo sneg.
  • Modelčke napolnimo z dobljeno maso. V ogreti pečici pečemo 10 minut.
  • Ko jih vzamemo iz pečice jih še malo potresemo s kakavom in postrežemo.

Čokoladni souffle z milko

Sufle mora v sredini ostati tekoč, zato pazi, da ne boš pozabila na uro. Dober tek ❣️

Recept čokoladni sufle

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+