Najlepša skodelica za kavo

Zadnje čase opažam vedno več ustvarjalcev, ki izdelujo iz gline. Vsak v svojem stilu izdeluje raznolike posodice, šalčke in druge kuhinjske izdelke. Tokrat me je s svojo očarljivostjo prevzela unikatna skodelica za kavo, ki jo je izdelala Barbara, ki se z lončarstvom ukvarja že deset let.

Prevzamejo me

Ročni izdelki iz gline dajo poseben čar. Po svoje se mi zdijo preprosti, po drugi strani pa bogati, ker niso le še en industrijski izdelek. Čeprav so tudi tisti lahko lepi, ne me narobe razumet.

Preprosti so zato, ker so iz naravnega materiala, pogosto so barv naravnih in zemeljskih odtenkov,.. Bogati pa zato, ker jih je nekdo z lastnimi rokami oblikoval, ročno pobarval.. Še bolj prijetni so, ker niso čisto pravilnih oblik in ker si niti dva nista popolnoma enaka. Dajejo mi občutek topline in prijetne domačnosti. So nekakšni izdelki za dušo, če se lahko temu tako izrazim. Zato, so lahko tudi zelo lepo darilo.

Moja nova skodelica za kavo

Pitje kave iz take skodelice ni več samo pitje kave. Postane poseben, pristen in še bolj prijeten jutranji ritual.

skodelica za kavo

Barbara svojim izdelkom včasih rada doda tudi živahnejše barve, ki jih ima tako rada.  Pravi, da jo lončarjenje sprošča, ji daje energijo in izpolnjuje neizživete sanje po ustvarjanju iz otroštva.

unikatni glineni izdelki

Všeč so ji tudi izvedbe starodobnega slovenskega lončarstva v bolj modernih izvedbah.

glinene posode

Največkrat uporablja barve v zemeljskih tonih.

Ustvarja pa na lončarskem vretenu. Predvsem z glino, ki se imenuje kamenina in se žge na višjih temperaturah. Zato je tudi bolj obstojna.

Vabim te, da si več njenih izdelkov pogledaš na njeni Fb strani Barby Pottery.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+