Naredi nekaj dobrega, hvaležni ti bodo

Mislim, da ni več skrivnost, da sem velika ljubiteljica živali. Res je, da sem bolj pasji tip – tudi sama imam psičko po imenu Coco. A to še ne pomeni, da me mucki ne ganejo.

Enkrat sem že napisala prispevek o tem, da s fantom pogosto hodiva na obisk v mačje zavetišče. Sedaj pa se je pokazala priložnost, da jim pomagava. V resnici je to bila njegova ideja, ki je zame ostala presenečenje.

Muca

Vedno na preži in vedno za igro 🙂

Ko sem nekega dne prišla iz službe mi je bilo to presenečenje razkrito 🙂 V pokriti kletki se je namreč skrival mali mucek, ne v najboljšem stanju. Njegove očke so bile popolnoma vnete.. V zavetišču pa se ni smel družiti z ostalimi mucki, saj bi na njih lahko prenesel kakšno, za človeka nenevarno okužbo. Zato je moral skoraj ves čas preživeti v kletki.

Za kakšno pomoč sploh gre natanko?

V zavetišču so poprosili za pomoč, tako, da so objavo delili na Facebooku. Gre pa za to, da mucka za nekaj časa vzameš k sebi domov, dokler si ta ne opomore, oziroma, dokler se v celoti ne preselijo na drugo lokacijo, kar so planirali že nekaj časa. Kdo ve – mogoče bo pa kakšen mucek celo za vedno ostal pri “začasnih lastnikih”.

Takšna pomoč ne stane niti centa, saj ti vso hrano, zdravila, kletko, pesek za lulanje in kakanje,.. priskrbijo v zavetišču. Res pa je, da si za živalco moraš vzeti čas. Za mlade starše je to mogoče celo dobra ideja, da navadijo otroke za na skrb za živali, če jim mislijo v prihodnosti podariti ljubljenčka.

Muca

Se že redi in raste 🙂

Našega začasnega podnajemnika smo že dodobra razvadili, ves čas si želi pozornosti. Sedaj je že dosti bolj zdrava in živahna pa tudi raste kar hitro 🙂

To škofjeloško mačje zavetišče pa lahko najdete na FB strani. Seveda je tudi pri nih, kot v vseh drugih živalskih zavetiščih, pomoč dobrodošla.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+