Naredi sam: Sivkino milo

Tole sem pa res komaj čakala, da se lotim. Konec prejšnjega tedna sem namreč prejela paketek s kompletom za izdelavo domače kozmetiko iz spletne trgovine Calendula. In tako je včeraj izpod mojih rok nastalo moje prvo sivkino milo.

Priprava gre pa takole

Vse skupaj je zelo enostavno. Tako sem uživala, da komaj čakam, da pripravim še kakšnega in malo eksperimentiram z drugimi sestavinami. Najprej pa sem si naredila sivkinega, ker sivko res obožujem.

Priprava domačega mila

Uporabila sem naslednje sestavine:

Milo sem naredila v dveh plasteh – vijolični in beli.

Domače milo

Zato sem najprej v vodni kopeli (oziroma nad paro) na štedilniku stopila 5 kock mila, katerim sem primešala nekaj kapljic vijoličnega barvila in tri kapljice eteričnega olja. Dobro sem premešala in vlila v kalup.

Ker se masa nadvse hitro strdi sem se takoj zatem lahko lotila tudi druge, bele plasti. Nad paro sem po istim postopku stopila še 3 kocke mila, ki sem jih nato vlila čez vijolično milo v kalup. Hitro sem počez posula še nekaj cvetov sivke za okras.

Milo sem nato pustila v kalupu kar čez noč, da se je dobro strdilo.

Sivkino milo

Pod tušem bom zdaj uživala v koži prijazni aromaterapiji. Med izdelavo sem se tako zabavala, da si želim, da bi imela službo med katero bi lahko to počela ves čas 😊

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+