Naredimo sami in varujmo okolje z Oilright

Si vedel/a, da je naše jedilno olje tako škodljivo, da lahko onesnaži vodo in podtalnico. Sploh si ne morem zamisliti, koliko odpadnega olja v naši mali državici zavržemo vsak dan. Ker (upam, da) vsi strmimo k čimbolj čistemu okolju pa se zadnja leta na tem področju pojavljajo zelo različni ukrepi, nekaj vprid okolju pa lahko tudi naredimo sami

Že uporabljeno jedilno olje lahko sedaj porabimo tudi za izdelavo neškodljivih svečk. Meni se ta ideja zdi super, pa še privarčujemo lahko.

Čeprav nisem najbolj spretna pri ročnem ustvarjanju pa si tega vseeno sem pa tja zaželim. Še dobro, da imam doma dva Oilright Naredi Sam paketka 🙂 Moram priznati, da sem bila v precejšnji dilemi katerega načeti. A na koncu je zmagal Spice Wood vonj, Mojito že pijem preveč rada (ne jemlji me preveč resno)  🙂

oilright naredi sam

En tak paketek vsebuje sestavine za izdelavo treh svečk in navodila. Dodati moraš le še odpadno olje (jaz sem uporabila tistega v katerem se je pekel krompir) in izbrati najljubše skodelice v katere potem vliješ vosek.

vsebina Oilright paketa

Cel postopek je hiter in preprost. Vse kar moraš storiti je le to, da za par minut segrevaš mešanico odpadnega olja in voska, ki ga lahko vidiš na sliki v vrečki. Posebne spretnosti niso potrebne.

Spraševala sem se, kakšen bo vonj voska, pa je še celo popoldne po stanovanju res lepo dišalo. Druge čajne svečke, ki jih imam doma mi ne dišijo tako lepo, saj imajo za moje pojme preveč izumetničen vonj.

Jaz sem naredila 3 svečke različnih velikosti. Ena bo zagotovo našla mesto v moji spalnici na nočni omarici 🙂

domače svečke

Ker mi je ostal še en paketek in ker imam svečk zaenkrat dovolj, bom kmalu organizirala nagradno igro v kateri bom podarila “Naredi sam” komplet z vonjem Mojita. Ta bi bil super za privatni žur, kajne ? 🙂 Spremljaj me, da nagradne igre ne zamudiš. Ta bo objavljena na spletni strani in na Facebooku.

Ostalo Oilright ponudbo si lahko pogledaš na njihovi spletni strani.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+