Neverjetno, kako lahko voda pokvari linijo

Prejšnji teden v petek sem končno zbrala pogum, da sem – čeprav le z enim odprtim očesom, stopila na tehtnico. Sladkarije in druga kalorična hrana so bile skoraj cel december, do prvih dni v januarju stalnica na mojem krožniku. Moj trebušček je bil ves čas v decembru veliko bolj okrogel kot običajno.  Čeprav sem se redko “prenažrla”, jedla pa sem prevečkrat na dan, kot običajno. Stalno sem nekaj grizljala.

Vendar me je številka na tehtnici presenetila, saj sem se v prazničnem decembru zredila le za en kilogram. Pa naj poudarim še, da sem se pred tem veliko bolj zdravo prehranjevala, zato sem sklepala, da bodo vse te dobrote predstavljale še toliko večji šok za moje telo. Prej je bilo na mojem vsakodnevnem jedilniku kakšni dve tretjini zelenjave, ostalo tretjino pa so povečini zasedli meso in  druge beljakovine, kot so jajca, jogurti in mleko. Na mojih borbončicah so se  sladkarije in drugi ogljikovi hidrati znašli zelo redko. Po dosedanjih izkušnjah sem pričakovala, da bo tehtnica prikazala vsaj 3-4 kilograme več. Saj se je omenjeno zdravo prehranjevanje v decembru zelo obrnilo. V mojem želodcu se je najpogosteje znašla potica, piškoti, tiramisu, nutellina peciva (Nutellini browniji, pite in torta), pica, biftki in še kakšne druge mesne dobrote. O zelenjavi pa ni bilo ne duha, ne sluha.

Velike količine hrane nisem nikoli vnesla. Sem jo pa zato vnašala na 1-2 uri! Razlog za to so bili predvsem obiski, zaradi česar je bilo stalno nekaj na mizi – ne glede na to ali sem bila gostitelj ali gost.

..je kriva voda?

Moj trebuh je še vedno kot kakšna žogica, prej je bil skoraj čisto plosk. Pa ne samo trebuh, še kavbojke komaj navlečem nase. Res se počutim že ZELO NEPRIJETNO. Najrajši bi si iz vseh dekic, ki jih imamo doma naredila ponče, ki bi segali vse do gležnjev in nosila samo te. Se razlog za to morebiti skriva v preveliki količini vode, ki se zadržuje v telesu? Ali pa bi se skupaj s tem morala telesna teža povečati?

Prvič po dolgem času sem glede moje linije res zmedena. Pred nekaj leti sem namreč postopoma in na zdrav način izgubila vsega skupaj več kot 15 kilogramov, zato kar sama sebe obravnavam že, kot kakšnega strokovnjaka, kadar se pogovor v družbi dotakne hujšanja. Seveda se kdaj pa kdaj tudi zredim za kakšen kilogram, vendar svojo telesno težo bolj ali manj redno spremljam (razen v decembru) in znam te kilograme tudi relativno hitro nekam poslati.

Aja, pa naj poudarim še to, da se razlog za okrogel trebušček ne skriva niti v slabi prebavi, niti v izpuščanju vsakodnevne aktivnosti (vsaj pol ure na dan – tu pa ne štejem zraven še vsaj dva sprehoda v dnevu). Moja prebava je taka, kot mora bit in taka je bila tudi skozi cel december. Moram pa povedati, da zelo velikokrat moram na malo potrebo. Zjutraj, ko vstanem sedim na školjki toliko časa, da med tem skoraj nazaj zaspim. In bolj, ko premišljujem o tem, bolj menim, da se razlog skriva prav v vodi. In tokrat ne bodo pomagali le peteršiljevi napitki in zeleni čaj, čeprav se prehranskih dopolnil bolj kot ne izogibami (še posebej takih za hujšanje).

sensilab waterout

A vendar, sem se tokrat odločila, da preizkusim Sensilabov Waterout z XXL močjo. Izbrala sem različico tovrstnega močnejšega produkta, s katerim (vsaj tako obljubljajo) lahko izgubiš veliko vode v krajšem času. Tako, da bo moja kura krajša, saj teh težav običajno nimam, bo pa zato intenzivnejša. Seveda pa bom na blogu sporočila tudi, če je ta prehranski dodatek učinkovit.

Že nestrpno pričakujem paket! 🙂

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+